Çaycuma’da Kaymakamlık ve belediye organizasyonunda bu yıl 7.si düzenlenen Kültür, Sanat ve Sünnet Şöleni yapılan etkinliklerle başladı.
Çaycuma 7. Kültür, Sanat ve Sünnet Şöleni, Çaycuma Belediyesi önünden Atatürk Anıtı’na düzenlenen yürüyüşle start aldı. Bartın Belediye Bandosu ve Bolu Mehter takımı yü rüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Arkasından Çaycuma Kaymakamlığı ve Çaycuma Belediyesi tarafından hazırlanan meşale Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in tarafından yakıldı. Program kapsamında yapılan yoğurt yarışmasında ise en güzel manda yo ğurdu seçildi. 20 yarışmacı arasından birinci olan tam Cumhuriyet Altını, ikinci gelen yarım Cumhuriyet altını, üçüncü gelene ise çeyrek altın ile ödüllendirildi. Yapılan açılış konuşmasında Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen; “Bu çocuklarımızı şölen hava sında sünnet ettirmek istedik. Hem de bölgemizi, yoğurdumuzu tüm dünyaya tanıtalım istiyoruz ”dedi. Başkan Gülşen’in konuşmasından sonra Zonguldak Anadolu Folklor Vakfı ekibinin folklor gösterileri sunuldu.
Programda 93 çocuk Çaycuma Devlet Hastanesi’nde on kişilik guruplar halinde sünnet ettiriliyor. Şölene ise ilgi oldukça fazla.