Alaplı'ya bağlı Okçular köyü ile Çamlıbey Köyü ortak proje ile su sorunlarını çözüyor.

Alaplı'da özellikle yaz aylarında yaşanan susuzluk sonunu çözebilmek için ortak projede birleşen Okçular ve Çamlıbel köylerinde KÖYDES projesi çerçevesinde Çamlıbel köyü altında sondaj çalışmalarına başlandı. Çamlıbel Köyü Muhtarı Mithat Mandacı, projenin KÖYDES'e ait olduğunu söyleyerek, Sondaj yapılan arazi Hazine tarafından Alaplı Belediyesi'ne tahsis edilmiş bir arazidir. Alaplı Belediye başkanlığı da iki köyün içme suyu projesi ve su sondaj çalışmaları için 100 metrekare bir araziyi bizlere tahsis etti. Bunun üzerine KÖYDES Projesi kapsamında sondaj makineleri geldi.  32 metre derinlikte içme suyuna ulaştık. Bu aşamadan sonra su borularının döşenmesi ve kanallarının yapılması ihalesi yapılacak. Köyümüzün en yüksek rakımlı yerine de su deposu yapılacak. Yapılacak su deposu her iki köyümüzü de görebilen bir yer olduğundan iki köye de pompasız su basım içini yapabileceğiz. 2012 Nisan ayına kadar ihalesi yapılacak bu proje ile birlikte çok büyük bir aksilik olmadığı sürece 2012 yaz aylarında su problemini çözmüş olacağız. Bu proje başında sonuna kadar devletimizin bir projesidir.  Biz köy olarak sadece yer gösterdik. Projeyi hazırlayacaklar, kanalları kazıp boruları döşeyecekler ve depomuzu yapacaklar. Elimizi dahi sürmeden tüm yapılacaklar KÖYDES projesi kapsamında yapılacaktır dedi.
Okçular Köyü Muhtarı İbrahim Aral da, yıllardır yaz aylarında yaşanan susuzluğun çözülecek olmasının hem köylülerini hem de kendisini çok mutlu edeceğini söyledi. Köylerin su sorunları için ortak projelerin geliştirilmesi gerektiğini, Alaplı'nın özellikle birkaç köyünde büyük su sorununun olduğunu ve ortak projelerle sonuca gidilebileceğini ifade eden Aral, Özellikle yaz aylarında gerek Çamlıbel köyü, gerekse Okçular köyü su sıkıntısı çekiyordu. İki köy muhtarı ve ihtiyar heyeti birlikten kuvvet doğar prensibini benimseyerek ortak karar aldık, köylerimizin su sorununun çözülmesi için valilik bünyesinde çalışmalara başladık.
Kısa zamanda büyük yol kat ettik. Yetkililere sık sık giderek sorunlarımızı dile getirdik. En sonunda KÖYDES yetkilileri bize yer bulursanız su bulunabilmesi için sondaj makinesini gönderebileceklerini söylediler. Alaplı Belediyesi teşekkür ederiz. Yer konusunda 100 metrekarelik bir yeri tahsis ettiler. Yapılan sondaj neticesinde 32 metreden içilebilir su kaynağına ulaştık. Bundan sonraki aşamaları KÖYDES projesi kapsamında devletimiz yapacak.
Öncelikle bizlere yardımcı olan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'a, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç'a, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'na ve il genel meclisi üyelerine teşekkür ederiz diye konuştu.