(Eyüp Bektaş’ın Haberi)
 Çevre konusunda,  insanların dışındaki canlıların bile yapmayacağı-yapamayacağı kirletme, toplumun ortak yaşam alanlarında daha çok öne çıkıyor. Eğitimli-eğitimsiz çevre düşmanları  sürekli her ortamı kirletiyor. Otomobilinden sigara başta olmak üzere her türü çöpü atanlar, diğer alanları da boş bırakmıyor.  Park ve  piknik alanları veya deniz kenarını kullananlar, çekirdek kabukları, pet şişeler, kağıtlar ve naylon poşetlerini geride  bırakırken utanma duygularından yoksun olduklarını da ortaya koyuyorlar. Kdz. Ereğli’de Radar Tepesine çıktığınızda etrafın cam kırıkları ve diğer çöplerle yığılı olduğunu görürsünüz. Az biraz izlediğinizde çevrenizde tatil keyfi yapan çok kelli fellilerin piknik alanından giderken çöplerini bıraktığını gördüğünüzde şaşırıp “siz de mi?” dediğiniz bile olur. Bu örnekler o kadar çok ki!

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin plaj tesisleri de aynen öyle bir alan. Yaz mevsimlerinde toplumun tüm kesimlerinin, (özel kamplar ve kartsız girilmeyen yerler dışında)  sosyal yaşamı paylaştığı  ve  “Buradan insan geçti”  diye çığlık attığı bu alan  (4 Ağustos 2017 Saat 09.30 sıralarında) çöpten  dağları içinde kalmıştı. Temizlik işçileri de çalışıyor bu insanların (!) kirlettiği alanı. Çevre öylesine kirletilmiş ki, adeta içinde yok yok! Battaniye bile var.

Bu kirletmeyi gerçekleştirenler de insan (!) Bu insanlar (!)  temizlik işçisini bile insan yerine koymuyor ki, ortak yaşam alanını kirletip gitmeyi içine sindirebiliyor.