Ereğli Belediyesi ile kardeş kenti İtalya'nın Malfolcone Belediyesi arasında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel Yönetimlerin Desteklenmesi Projesi ortaklık anlaşması imzaladı.

 

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, projeyi imzalamak ve bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla Ereğli'de bulunan Molfalcone Belediyesi ve İtalya Genel Demokrasi Ajansı Temsilcisi yetkilisi Diego Santaliana'yı kabulünde yaptığı konuşmada, yedi ayrı belediye ile kardeş kent ilişkisinin devam ettiğini belirtti.

 

Kardeş kentlerle kurulan ilişkilerin ekonomik ve sosyal açıdanönemli olduğunu ifade eden Posbıyık şöyle konuştu:  Sizleri Ereğli'de görmekten büyük mutluluk duydum. Çalışmalar gayet iyi gidiyor. Yüz yüze görüşemesek de yazışmalarla iyi bir noktaya doğru gittiğimizi görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu bağlamda kardeşlik ilişkileri bakımından çok doğru bir yere geldiğimize ve doğru bir iş yaptığımıza inanıyorum. Bu inançla çok daha başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Tekrar kentimize hoş geldiniz. Ereğli halkı adına sizleri selamlıyorum. Molfalcone Belediye Başkanı'nı da bu vesileyle bu yaz gerçekleşecek festivalimize davet ediyorum. Ayrıca kentiniz adına bir folklor grubunu da festivalimizde ağırlamaktan onur duyacağımızı belirtmek isterim.

Ereğli belediyesi olarak 6 ülkeden 7 belediye ile kardeş kent çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kentlerle olan ekonomik, sosyal ilişkiler bizim için çok önemli. Dikkat ederseniz ikinci ziyaretlerini yapıyorlar. Bizden de bir ekip oraya gitti ziyarette bulundu. AB projeleri kapsamında sivil toplum ve sosyal katılıma yönelik olarak oluşturduğumuz 3. sektör konulu proje ödüllendirildi. Bu çok önemli. Bu proje değerlendirilen 27 proje arasında birinci seçildi. Bugün ise merkezi Nevşehir'de bulunan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneğinin lideri olduğu ve içerisinde bizimde yer aldığımız kadına yönelik şiddetle mücadelede yerel ve ulusal kuruluşların güçlendirilmesi projesi ortaklık sözleşmesini imzalayacağız. Bunun bütçesi 155 bin eurodur. Sayın, Santailana bu projeyi imzalama amacıyla bugün kentimizde bulunuyor.

 

EREĞLİYLE KARDEŞLİK PRESTİJ DEMEKTİR

 

Santaliana'da yaptığı konuşmada iki kent arasındaki ilişkinin AB projeleri kapsamında önemli bir şans olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

Teşekkür ediyorum ve belediye başkanımızın selamlarını iletiyorum. Ereğli ve Zonguldak'la kurduğumuz kardeşlik ilişkisi Molfalcone için son derece prestijli ve onur verici bir durum. İlişkilerimiz önümüzdeki aylarda sivil toplum ve sosyal projelerle daha da güçlenecektir. Bir sivil toplum projemiz vardı. Ereğli, Zonguldak, Molfalcone ve Brindisi belediyeleri arasında gerçekleşecek bu projeye ilişkin eylem planına dönük incelemelerde bulunmak üzere bu ziyareti gerçekleştiriyorum. Umarım ileriki dönemde Sayın Posbıyık ve belediye başkanımızı bir araya getirecek bir platform oluşur. Festival davetiniz için de teşekkür ediyorum. Bu davetinizi başkanımıza ileteceğim.

Yerel yönetimler reformu kapsamında şöyle bir şansımız oldu, Türkiye ve İtalya olarak birbirimizi daha iyi tanıma şansımız oldu. Molfalcone belediyesi olarak şu an devam eden 16 projemiz var. Bu projelerin sayısını artırmayı hedefliyoruz.

 

Ziyarette, Başkan Posbıyık tarafından ortaklık sözleşmesinin imzalanmasının ardından, Santaliana'ya bazı hediyeler sunuldu.