Kdz. Ereğli  Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu’nda Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencileri tarafından yaptırılan kadın ve erkek mescitleri hizmete açıldı.

 

Kdz Ereğli  Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu’nda BEÜ Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğrencileri tarafından yaptırılan kadın ve erkek mescitlerinin hizmete açıldığı bildirildi. Açılışa okul Müdürü İsmet Kalıçlı, Okul Aile Birliği Başkanı Vildan Siner ve yönetim kurulu Üyeleri, Eğitim Fakültesi Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Mehmet Nadir Özdemir, Kdz Ereğli Müftülüğü Şube Müdürü İzzettin Aşan, bölüm öğrencileri, din görevlileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Konuya ilişkin gönderilen yazılı duyuru şu şekilde: 

 

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İsmet Kalıçlı, Mescitler, İslam Toplumu’nun manevi teneffüs yerleri, inanan herkesin çatısı altında toplanıp ibadetin huzur ve coşkusunu paylaştıkları mekânlar ve beşikten mezara kadar herkesin ilim öğrenebildiği merkezler olduğunu belirtti. İlk Peygamber Hz. Adem’in ilk ibadet mekanı olarak Kâbe’yi inşa ettiğini, daha sonra İbrahim ve İsmail peygamberlerin aynı mescidi yeniden yükselttiklerini, Hz. Peygamber’in (s.a.s.) Medine’deki ilk işinin Mescid yapmak olduğunu, hatta yolculuğu esnasında birkaç gün istirahat ettiği yerde Kubâ Mescidi’ni inşa ettiğini belirtti. “Şüphesiz Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve Ahiret Günü’ne inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte onların doğru yolu bulanlardan oldukları umulur.” ( Tevbe Suresi, 18. Ayet) ayeti ve “Kim dünyada bir mescit yaparsa, Allah O’na Cennet’te bir ev yapar” hadisi ve daha birçok müjde, hayırsever ‘vakıf insanları’ Allah’ın rızasını kazanmak için cami ve mescitleri imar etmeye sevk etmiştir. Yurdumuzun bize vatan olmasının en bariz göstergesi de minarelerinde günde beş defa yükselen ezanların okunduğu camilerimizdir” dedi. Bu vesile ile emeği geçen hayır sahibine teşekkür ettiğini, burada namaz kılındığı ve Kur’an okunup okutulduğu sürece sevap defterinin asırlar boyu açık kalacağını belirtti. Kalıçlı, cami ve mescitler birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin perçinlendiği merkezler olduğunu belirtti. Gönüllerin incitilmediği bir toplumun inşasında mescit ve camilerin çok büyük bir rolü olduğunu ifade ederek hayır sahibine bu güzel hizmeti sebebiyle teşekkür etti. Ayrıca İnsanların sadece cüzdan zengini değil, aynı zamanda vicdan zengini olmaları gerekmektedir, bu mescitlerin  tek başlarına yapımını gerçekleştirip toplumun hizmetine sunan hayırsever  Genç öğrenci kardeşlerime ve bu görevde onlara rehberlik yapan teşvik eden hocalarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Açılışın ardından öğrencilere Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu adına Kurul başkanı Vildan SİNER Tarafından Plaket ve çiçek takdim edildi.

 

(Haber Merkezi)