Kdz.Ereğli'de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) hizmet binası yapım işi yeniden ihaleye çıktı.


Yaklaşık 10 yıla yakın bir süredir kirada bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi nihayet kendi yerine geçmesi için ihaleye çıktı.

Kamu binaları konusunda yıllardır büyük sorunlar yaşayan Kdz.Ereğli'de pek çok eski ve yeni siyasetçi ile yöneticisi başarısız olmuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç'un, Kdz.Ereğli-Devrek karayolu, Eğitim Kampüsü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hizmet Binası, Ereğli Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet bina eksikliklerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmesinin ardından harekete geçilmişti.

Erdoğan, sorunların çözümü için ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdi.

Daha önce Kaymakamlık hizmet binası ihaleye çıkmış ancak ihaleye giren firma olmamıştı.

Ereğli-Devrek karayolu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı bizzat Oruç ile ilçeye gelerek yetkililerden bilgi almış ve bu yolun kısa sürede tamamlanacağını duyurmuştu.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ihalesi ise 1 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

7 bin 594 metre kare betonarme B+Z+3 katlı ADSM binasının yapım işi yer tesliminden itibaren 400 günde yapılması hedefleniyor. İhale ise 1 Ağustos 2022 tarihinde Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü İhale Daire Başkanlığı Bilkent Yerleşkesi Üniversite Mahallesi Dumlupınar Bulvarı'nda 7. Kattaki Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.