Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu’na katılmak üzere, 23-27 Eylül 2018 tarihlerinde ABD’e gerçekleştirdiği ziyaretlerde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç'ta yer aldı.

Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yer aldığı kafilede Kdz.Ereğli doğumlu Başdanışman Oruç da yer aldı.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), Türk Miras Vakfı (THO) ve Sabah Yazarlar Kulübü tarafından New York’ta düzenlenen, "Turkey Today" paneline Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç konuşmacı olarak katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi, Suriyeli sığınmacı krizi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler ele alındığı panelde konuşan Oruç, "Türk Dış Politikasının İnsani Boyutu" başlıklı sunumda, son yıllarda dünyada insani yardıma ihtiyacın iki kat arttığını, Türkiye’nin de bu bağlamda 3,5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Londra’da düzenlenen Küresel Donörler Forumu’nda “İnsani Hizmet Takdir Ödülü”ne layık görüldüğüne işaret eden Oruç, Emine Erdoğan’ın Arakan krizinin başlamasının hemen ardından bölgeye gittiğini belirtti.

Oruç, Amerika programının ardından başlayan Almanya programında da yer alıyor ve düzenlenecek panelde konuşmacı olarak yer alacak.