Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uluslararası Öğrenci Ofisi, üniversitedeki  uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen oryantasyon toplantısı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

Sezai Karakoç Kültür merkezinde yapılan toplantıya, BEÜ. Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Okt. Dr. Murat İnce, BEÜ. Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Okt. Okşan Dağlı, Erasmus+, Mevlana Kurum Koordinatörü Okt. Dinçer Biçer ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Femi Gür katıldı. Açılış konuşmasını Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Okt. Dr. Murat İnce’nin yaptığı toplantıda, üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Toplantıda, üniversitemizin uluslararası öğrencilere verdiği öneme değinen Okt. Dr. Murat İnce şunları söyledi: “2016-2017 eğitim ve öğretim yılında, 72 farklı ülkeden toplam 746 uluslararası öğrenci, üniversitemizde öğrenim görüyor. Dünya’nın dört bir yanından ülkemize gelen, üniversitemizde öğrenim görmeye hak kazanmış tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Uluslararası öğrenci ofisi olarak temel misyonumuz, farklı milletlerden, kültürlerden gelmiş siz değerli öğrencilerimizin Türkiye’deki yaşamlarını kolaylaştırmak, eğitim öğretim süresince sizler ve bölümleriniz arasında  bir köprü görevi yapmaktır. Sınırların ortadan kalktığı, büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığı bilgi çağında, toplumlara eğitimli ve donanımlı bireyler kazandırmak üniversitelerin en önemli vazifesidir. Bu anlamda, üniversitemiz, gerek fiziki şartları gerekse akademik ve idari kadrosuyla sizlerin iyi bir eğitim almanız için her şeyi yapmaya hazırdır. Özellikle, en önemli amacımız, üniversitemizden mezun olduktan sonra üniversitemiz, Zonguldak ve Türkiye için birer fahri elçiler olmanızdır. Son olarak, uluslararası öğrencilerin sorunlarının çözüm noktasında bizleri destekleyen, uluslarararası öğrencilere yönelik etkinlikler düzenleme konusunda bizleri şevklendiren Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkürlerimi iletmek istiyorum.”

Uluslararası Öğrenci Ofisi koordinatörünün değerlendirmelerinin ardından, öğrenciler, yıl içinde düzenlenecek etkinliklerin içeriği, eğitim-öğretim süreçleri ve karşılaştıkları sorunlar hakkında düşüncelerini paylaştılar. Oryantasyon toplantısı, Sezai Karakoç Kültür Merkezinde uluslararası öğrencilere verilen kokteyl ile son buldu.