Kdz. Ereğli Mervealtı mevkii Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yolu üzerindeki Kıyıcak köyü sakinleri özellikle kamyonların aşırı süratli seyir etmeleri, yol güzergahının da toz çamurdan geçilmemesini eleştirerek yolu trafiğe kapattılar. 
Yaz ayının gelmesi ile birlikte yol güzergahında asfalt çalışması yapılmadığı gerekçesi ile süratli seyir eden kamyonların ortalığı toz dumana boğduğunu İlçe Kaymakamlığına konu ile ilgili şikayetçi olmalarına rağmen hiçbir olumlu cevap alamadıklarını belirten vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi. Vatandaşlardan Huriye Ağlar en son şikayet dilekçesini yaklaşık bir ay önce verdiklerini ancak hiç bir yanıt alamadıkları için bu eylem kararını aldıklarını söyledi. Emine Özdemir ismindeki vatandaşta, yolda gerekli harfiyat çalışmalarına başlanıncaya kadar eylemin devam edeceğini belirtti. Yaklaşık 40 hanenin bulunduğu Mervealtı mevkii Kıyıcak köyü sakinleri yol kapama eyleminde gazetecilere verdiği beyanda, bu mevkide bulunan OSB çıkış yolunun kantardan kaçan kamyonlar tarafından da kullandığını öne sürdüler.

VATANDAŞ SÖZ ALDI
Eylem eylem esnasında bölgeye gelen OSB Müdürü Tuncay Turan, köy sakinleriyle görüşerek, eylemin sonlandırılmasını talep etti. Tuncay Turan, gazetecilerin sorusu üzerine, "Kıyıcak köyü sakinlerini çok iyi anlıyorum. Ben bile bu yol güzergâhında oturup bu tozu solumak istemem. Dün yönetim kurulumuzla toplandık. Buranın asfaltlanması için gereken ödeneği çıkarttık. Çok yakında burayı asfaltlayacağız. Söz veriyorum." dedi.
OSB Müdürü  Turan, Kaymakam Osman Ekşi ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından bir açıklamada daha bulunarak; "Sayın Kaymakam Osman Ekşi'den aldığım talimata göre, bu yol asfaltlanana kadar, trafiğe kapatılacak. Sizlerin mağdur olmasını istemiyoruz ve aldığım talimata göre yolu kapatıyoruz." şeklinde konuştu.
Yolun talimatla trafiğe kapanmasına rağmen çoğu bayan olarak dikkat çeken eylemcilerden bazıları oturma eylemine devam ettiler. Eylemciler, ayrıca yolun ortasına kalın bir halatı karşılıklı olarak gerdiler.