Kdz. Ereğli OSB'yi Kıyıcak Köyü üzerinden ana yola bağlayacak projede, asfalt kalınlığı konusunda polemik yaşandığı öne sürülürken, yüklenici firmanın işin ancak yüzde 15'ni tamamlayabildiği öğrenildi.

7 Kilometrelik OSB yolunun ihalesini, 7,5 Milyon TL ödeneğe rağmen 3.5 milyon TL'ye kazanan yüklenici firmanın bugünden sonra işi hızlandıracağı ve zamanında bitirmeye çaba göstereceği belirtildi.

Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'ni Kdz. Ereğli-Alaplı yoluna bağlayacak olan 7 kilometrelik yeni projesinin asfalt ile kaplanmasında sorun yaşandığı öğrenildi.

Edindiğimiz bilgilere göre; Kdz. Ereğli OSB'yi  Kıyıcak köyü üzerinden ana yola bağlayacak yeni yol yapımının asfaltlanması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı  7.5 milyon TL ödenek çıkarttı. Bu ödeneğe rağmen ihale 3.5 milyon TL'ya  2010 yılının 10. ayında yüklenici bir firma tarafından üstlenildi.  7 kilometre uzunluğundaki yolun Karayolları yönetmeliğine göre istenen evsafta ve kalınlıkta olması için de denetimlere de başlandı. Yönetmeliklere göre üç ayrı kademede dökülecek ve toplamı enaz 24  santimetre kalınlığında dökülecek asfaltın maliyeti yüklenici firmanın hesaplarını bozdu.  Maliyet konusunda zarar ettiği öğrenilen firmanın bir süre işi durdurması üzerine başlayan görüşmelerde, teslim tarihinden önce de işi yetiştirmesine karar verildi.

Gerek yol mesafesi ve gerekse de asfalt kalınlığı konusunda tartışmaların yaşandığının öne sürüldüğü gelişmelerde, firmanın bugünden itibaren işe ağırlık vererek yolu bitirmek için büyük çaba göstereceği öğrenildi.
Bilindiği gibi Gaziantep'e atanan Zonguldak'ın önceki valisi Erdal Ata'da OSB'de yaptığı incelemelerde yol konusunda yüklenici firma yöneticilerine işi zamanında yapıp bitirmeleri konusunda uyarıda bulunmuştu.