Vali Erdal Ata, Kdz.Ereğli OSB’ye gelerek incelemelerde bulundu işadamlarının taleplerini dinledi.

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’ne gelerek incelemelerde bulundu bazı firmaların yöneticileri ile görüştü. Kaymakam İbrahim Çay, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mustafa Sunmaz’ın da hazır bulunduğu ziyaretlerde ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi’nin kanalizasyon arıtma tesisi inşaatını inceledi. Firma yetkilisi İsmail Yılmaz ve OSB Müdürü Mustafa Sunmaz’dan bilgi alan Vali Erdal Ata daha sonra OYAK Bolu Çimento firmasına gitti ve burada firma yöneticileri ile görüşüp brifing aldı.

TALEPLER DİNLENDİ
OYAK Bolu Çimento yöneticileri çalışma ve projeleri hakkında Vali Erdal Ata, Kaymakam Çay ve TSO Yöneticilerine bilgi vermesinin ardından işadamlarının talepleri dinlendi çözüm yolları konuşuldu. Kdz.Ereğli Belediyesi Plajı karşısından Organize Sanayi Bölgesi’nin içine kadar giden yolun 2011 yılı içerisinde yapılacak asfalt öncesi yapılan taş duvar çalışmaları incelendi. Taş duvar çalışmalarının sona ermesinin ardından asfalt işleminin başlayacağı öğrenildi. Vali Erdal Ata ve beraberindeki heyet daha sonra Tat Metal’e giderek firma yöneticileri ile görüştü.
Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nin yol problemi ise büyük tepki çekiyor. Bölücek, Topçalı güzergahının da yeraldığı organize sanayi bölgesine gidiş yolunda oluşan dev çukurlar sürücülere zor anlar yaşatıyor. Taşımacılık yapan firmalara ait araçlar zaman zaman yol güzergahının azizliğine uğruyor. Vali Erdal Ata’da önceki gün gerçekleştirdiği ziyaret sırasında kendisini karşılayan heyete, “Yollar çok kötü” sözleri ile yaşanan sorunun ne kadar vahim bir durumda olduğunu gözler önüne serdi. Dev bütçelerle yatırım yapan istihdam sağlayan firmalar bu konuda mağdur edilirken bu bölgeye gelmek isteyen bir yatırımcının ise bu yol güzergahından geçtikten sonra bu alana yatırım yapmak isteyip istemeyeceği ise yoruma bırakılır.