Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç ve ETSO Meclis Başkanı Zeki Us ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde incelemelerde bulundu.

Kaymakam İbrahim Çay, göreve geldiği günden bu yana Ereğli ve bölgeyi tanımak için yaptığı ziyaretlerine Ereğli Organize Sanayi Bölgesi ile devam etti. Aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu üyeleri de olan ETSO Başkanı Mehmet Genç ve ETSO Meclis Başkanı Zeki Us ile incelemelerde bulunan Kaymakam Çay, bölgeyi yeni yeni tanıdığını belirterek, kısa zaman içerisinde OSB'de yeni fabrikaların bacalarının tütmesi için çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç ise bakanların ziyaretinin ardından OSB'nin yol çalışmalarının için 2 Kasım'da başlayacağını hatırlattı.

Yolun OSB için çok büyük önem arz ettiğini dile getiren Genç, "Bakanımızın programı sonrasında yol için ihale kararı alınmıştı. Yolun yapım ihalesi 2 Kasım tarihi itibari ile yapılacak. Kaymakamımız Sayın İbrahim Çay da göreve geldiklerinden bu yana gerek çevre yoluyla, gerekse de OSB yoluyla yakından ilgileniyor. Yapılacak ihale sonrasında asfaltlama çalışmaları başlayacak yolun yapımı yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak."

Birçok ilçenin ikinci ve üçüncü OSB'lerini tamamladığına dikkat çeken Genç, "Ereğli olarak hem arazi yapımızla, hem de ticari yapımızla yüzde 20'leri ancak tamamlayabildik. İlk etapta acil olarak düşündüğümüz yolun yapımının ardından yatırımcıların buraya gelmek için devreye gireceklerini düşünüyoruz." diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeki Us da organize sanayi bölgesinin yol sorunun halledilmesi ile birlikte yatırımcıların bu bölgeye geleceğini yineledi.

OSB'deki parsellerin yüzde otuzluk bölümün kullanıldığını dile getiren Zeki Us, son günlerde merakla beklenen çimento fabrikasının da deneme çalışmalarına başladığını söyledi.

OSB'de faaliyet gösteren işyerlerinin yüzde otuzluk bir bölümünün inşaatlarını tamamladıklarını kaydeden Us, "Burada üretime geçen ve henüz üretime geçmemiş firmalarımız var. Ancak geride kalan yüzde 65'lik alan ise bekleme aşamasında. Mevcut parsellerde çalışan fabrikalarımızda bir sorunumuz yok. Deneme çalışmalarına başlayan çimento fabrikası 2011 başına kadar fabrikada deneme çalışmalarını sürdürecek. 2011 tarihine kadar bir aksilik olmazsa çimento fabrikasının faaliyete geçen firmalar arasına gireceğini biliyoruz." şeklinde konuştu.

Alan tahsis edildiği halde yatırıma başlamamış firmalar için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın yakın takipte olduğunu dile getiren Us, şunları kaydetti: "Bu konuyla ilgili olarak tüm OSB'lerden birer rapor alındı. Bu raporlar 12'nci ayda da alınacak. Bu süre zarfında tahsise müteakiben yasaya göre 2 yıl içinde projesini vermeyen ve 4 yıl içinde üretime geçmeyen fabrikaların, rehabilite edilenlerin, rehabilite edilemeyenlerin OSB'lerle ilişiği kesilip yeni yatırımcılar alınacak. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nin enerjiden doğalgazdan ve sudan yana hiçbir problemi bulunmuyor." açıklamasında bulundu.

ETSO Meclis Başkanı Zeki Us, OSB'deki boş parseller için yatırımcı beklediklerini ve görüşme içinde oldukları çok ciddi firmalardan da sonuç için haber beklediklerini sözlerine ekledi.