Alaplı Belediyesi ilçenin sosyal ve kültürel yaşamını hareketlendirmek  için çalışmalarını çok yönlü sürdürüyor. Belediye  “Tiyatro Man” oyuncularının sahne alacağı, tiyatro oyunu organize ederek kent halkına bir hizmet daha sundu  “OSMAN ABİM EVDE Mİ?” isimli, “2 Perde Komedi”  oyunun, 2 Temmuz 2009 Perşembe günü, açık alanda, Alaplı Belediyesi Aile Çaybahçesi arkasındaki “Halk Oyunları Platformu”nda ücretsiz olarak sahneleneceği bildirildi. Saat  :21.30’da başlayacak oyun ile ilgili yazılı bir açıklama yapan belediyenin verdiği bilgiler şöyle:

“Günlük yaşamdan kesitlerin “komedi” olarak sunulduğu “Osman Abim Evde Mi?” isimli oyunun yönetmenliğini, aynı zamanda oyunun oyuncu kadrosunda da yer alan; “Çiçek Taksi”, “İnce İnce Yasemince”, “Eyvah Kızım Büyüdü”, “Utanmaz Adam”, “Eyvah Babam”, “Yangın Ayşe” gibi dizilerden de tanıdığımız sinema ve tiyatro oyuncusu Osman Cavcı yapıyor. Sinema ve TV’lerden tanıdığımız pek çok ünlü oyuncunun de rol aldığı tiyatro oyununda; yönetmen-oyuncu Osman Cavcı’nın yanı sıra, “Cennet Mahallesi”, “Arka Sokaklar”, “Eyvah Halam”, “Hatırla Sevgili” gibi çok sayıda dizide de rol alan sinema ve tiyatro oyuncusu Mehmet Tokat, “Türk TV Tarihinin En Uzun Süren Dizisi” unvanını elinde bulunduran “Bizimkiler” dizisinin meşhur “Sarhoş Cemil”i Uğurtan Sayıner, TV’de yayınlanan “Eylül” dizisinde “Bekçi Murtaza” karakteriyle tanıdığımız; “Asmalı Konak”, “İnce İnce Yasemince”, “Tatlı Kaçıklar”, “Çiçek Taksi” gibi TV dizilerinde de oynayan Metin Yıldırım da rol alıyor. Oyunun diğer oyuncuları; yine TV dizilerinden tanıdığımız, İnci Erok ve Sinem Akyüz. Belediye Başkanımız Dr.Nevzat Çimenoğlu, ilçemizin sosyal ve kültürel faaliyetlere ihtiyacı olduğunu belirterek, “ Halkımızın Belediyemizden talepleri arasında; sosyal, kültürel,sanatsal faaliyetler ve bu faaliyetlerin yapılabilmesi için gerekli olan tesisleşme çok önemli bir yer tutuyor. Biz de halkımızın bu taleplerine azami düzeyde cevap verebilmenin arayışı içerisindeyiz. Bu amaçla; bir taraftan mevcut sosyal ve kültürel tesislerimizi, hizmet kapasitesini yükseltebilmek için revizyondan geçirirken, diğer taraftan imkanlar ölçüsünde yeni sosyal- kültürel tesisler ve alanlar yapabilmenin uğraşı içindeyiz. Deniz dolgu alanında ilk etap peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Atatürk Parkı’nda yeşil alan ve sert zemin çalışmaları tamamlandı ve halkımızın hizmetine açıldı. Mahallelerdeki park ve bahçelerde düzenleme çalışmaları devam ediyor. Bunun yanında Belediyemiz bünyesinde “Kültür-Sanat Kulübü” kurduk. Kültür-Sanat Kulübümüz, halk oyunlarından tiyatroya kadar birçok sanat dalında yapılanma çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar tamamlandığında, sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz daha da zenginleşecek” dedi.

Belediye Başkanımız Çimenoğlu, tüm vatandaşlarımızı, 2 Temmuz 2009 Perşembe günü, Belediyemizin organizasyonunda sahnelenecek olan “Osman Abim Evde Mi?” adlı tiyatro oyununu izlemeye davet etti.