Kdz.Ereğli'de Osmanlı Çileği Festivali etkinlikleri Yusuf Güney konseri ile son buldu. Şarkıları ile alanı dolduran Ereğli halkına muhteşem bir konser veren Güney, yaptığı espriler ve oynadığı oyunlarla sevenlerini adeta büyüledi.

18 Haziran Osmanlı Çileği ve Kültür festivali bir dizi etkinlikle kutlandı. Saat 15.00'de başlayan etkinliklerin sonunda Yusuf Güney sahne aldı. Konser öncesinde Osmanlı Çileği yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ereğli Coast hiphop grubunun ardından yüzlerce Ereğlili genç sanatçı Yusuf Güney’in sahne almasını bekledi. Saat 21.00’ de sahne alan sanatçı sevenlerinin karşısına “İlle de uğruna ölmek mi Gerek ?” şarkısı ile çıktı. Sahne performansı ve içten tavırları ile sevenlerinin gönlünde bir kez daha taht kurdu.

SAHNEYİ ROMANLAR BASTI
Şarkılarını peş peşe seslendiren Yusuf Güney, bir ara kendisine sürekli tezaruhat yapan Roman grubunun yanına geldi. Roman bayanlarla kısa süre konuşan Güney, içlerinden dördünü sahneye aldı. Bayanlarla tek tek tanışan Güney “İlle de Roman Olsun” ve “A be kaynana” şarkıları hem söyledi, hem de Romen vatandaşlarla Romen havası oynadı. Romen vatandaşları gönderdikten sonra orkestrasından iki arkadaşını sahneye alan Güney, onlardan kol bastı oynamalarını istedi. Ancak arkadaşlarının oynadığı kol bastıyı beğenmeyen Güney, sahne arkasında kendisini izlemeye gelen iki küçük kızı sahneye alarak onlarla birlikte kol bastı oynadı. Orkestra arkadaşlarının kalbini kırdığını düşünen Güney, onları bir kez daha sahneye aldı ve “Horon” oynayarak gönüllerini almayı ihmal etmedi.

SAHNEDE İBRAHİM TATLISES, FERDİ TAYFUR VE MÜSLÜM BABA ESTİ
Genç sanatçı, konserin ilerleyen bölümlerinde ilk çıkış şarkısı olan “Aşk bir kalbin içinde ağlıyor” adlı parçayı seslendiren sanatçı, düet yaptığı Rafet El Roman ile arasında geçen bir diyalogu sevenleri ile paylaştı. Rafet El Roman’ın kendisine “Bu şarkıyı benimle düet yapmasaydın kiminle yapmak isterdin” sorusunu sorduğunu söyleyen Güney, bu sorunun cevabını ilk olarak Ereğlililere sordu. İstediği cevabı alamayan Güney, şarkıyı İbrahim Tatlıses ile düet yapmak istediğini söyledi. İbrahim Tatlıses’in çok güçlü bir sese sahip olduğunu belirten Güney, acil şifalar dilediği Tatlıses’in şarkıyı nasıl seslendireceğini de sahnede uygulamalı olarak gösterdi. Ferdi Tayfur ve Müslüm Gürses’in de sesini birebir taklit eden sanatçı esprileri ile konseri izlemeye gelen Ereğli halkını kahkahalara boğdu.

BİR YANIM POP, BİR YANIM ARABESK
4 yaşından bu yana arabesk şarkılarla büyüdüğünü dile getiren sanatçı ister istemez bir yönünün her zaman arabeske kaçtığını ve bu nedenle de konserlerinde sevdiği arabesk üstatlarının şarkılarını seslendirmekten dolayı oldukça memnun olduğunu söyledi. İbrahim Tatlıses ve Ferdi Tayfur şarkılarını seslendiren Yusuf Güney, konsere gelen 18 yaşında ki engelli Halitcan Karadeniz’in fotoğraf isteğini kırmadı. Bir ara sahneden seyircilerin arasına giren sanatçı, sevenleri ile tokalaştıktan sonra yeniden sahneye çıktı.
Festival etkinlikleri havai fişek gösterileri ile son buldu.