Dernek Başkanı Çetinkaya: "Osmanlı çileğimiz altın değerindedir, bu yüzden de yarışmacılar altınla ödüllendirildi"



Kdz.Ereğli  Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliği etkinlikleri kapsamında, "En Güzel Osmanlı Çileği Yarışması" düzenlendi.

ÇİLEKLER YARIŞTI
Ereğli Belediyesi'ne ait Kestaneci Mahallesi Piknik Alanında Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği'nin organizasyonunda çilek üreticileri yetiştirdikleri Osmanlı çilekleri ile yarıştı.

KATILIM YÜKSEKTİ
Toplam 38 üreticinin yer aldığı yarışmada İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelinin de yer aldığı jüri, Osmanlı çilekleri tat, koku, renk ve ambalaj olmak üzere 4 ayrı kategoride oyladı.

İLGİ ARTIYOR
Ambalajlara konulan ve süslenen Osmanlı çileklerini kokusu ve ambalajları ile vatandaşlar da ilgisini çekti. Dernek Başkanı Şaban Çetinkaya, her yıl bu tür yarışmalara gösterilen ilginin artmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.




"ÜRETİCİMİZ CEFAKAR"
Yarışmanın yağış altında gerçekleştirildiğini belirten Çetinkaya, "Hava şartları olumsuz olmasına rağmen üreticilerimizin cefakar davranışları ile bu günümüzde hem çilek yarışmamızı hem ödül törenimizi gerçekleştirdik" dedi.

JÜRİ ÇOK ZORLANDI
Ödüllerin altın olduğunu anlatan Çetinkaya şu ifadelere yer verdi: "Yarışmamızda dereceye giren üreticilerin katılımcıların bu emeklerini belediyemiz kendisi takdir gördüğü ödül ile ödüllendirdi. Osmanlı çileğimiz altın değerindedir, bu yüzden de yarışmacılar altınla ödüllendirildi. Yarışmalarda jürimiz belki de hayatındaki en zor anlardan birini yaşadı. Seçici olabilmek çok zor, detaylı kriter olmamasına rağmen belirleyici ve insan faktörü önemli. Tadarak değerlendirme yapmak gerekiyor, bir makinesi olup da ölçebilme imkanımız yok, sonuçta insan faktörü"

ÖDÜLLER VERİLDİ
Konuşmaların ardından en güzel Çilek, en güzel çilekli pasta ve bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago, Ayhan Atay, Atilla Bulak ve Dernek Başkanı Şaban Çetinkaya ve protokol üyeleri tarafından verildi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)