Alaplı İMKB Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi  tarafından Üniversiteye sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik ÖSS hazırlık ve yetiştirme kursunun açıldı.
Lise Müdürü Adnan Döner, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Okul Bünyesinde Üniversiteye sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik ÖSS hazırlık ve yetiştirme kursu açtıklarını bildirdi. kursların Dil, Anlatım, Matematik ve Fizik dersleri ağırlıklı olduğunu belirten Döner,
2009-2010 Öğretim yılı başında  Her sınıf kademesinde Dil ve Anlatım, Matematik ve Fizik derslerinden açılan kurslarda 50 öğrencinin yetiştime 77 öğrencinin ise hazırlama olmak üzere toplam 127 öğrenciye kurs verildiğin kaydetti.
Döner, açıklamasında şu bilgilendirmeyi yaptı:
"Bilindiği gibi 2010  yılından itibaren  üniversite giriş sistemi değişecek. Yeni sistem,  Meslek Liselerinin  üniversiteye daha fazla öğrenci göndermesini sağlayacak köklü değişiklikler içeriyor.   Alaplı İMKB Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi değişen sınav sistemini fırsat olarak görmekte ve öğrencilerinin üniversite sınavına hazırlanmaları için  yetiştirme ve hazırlama kursları açmış bulunmaktadır. 2009-2010 Öğretim yılı başında açılan bu kurslarda halen 127 öğrenci kayıtlıdır. Her sınıf kademesinde Dil ve Anlatım, Matematik ve Fizik derslerinden açılan bu kurslarda 50 öğrenci yetiştirme kursunda, 77 öğrenci ise hazırlama kurslarında eğitim görmektedir.Kurslarımız öğrencilerimizin gelecekleri düşünülerek planlanmış bir eğitim faaliyetidir. Bu kurslarımızda,bir kısım öğrencimiz okul derslerini daha iyi bir seviyeye getirmek, bir kısım öğrencimiz de gelecekte girecekleri üniversite sınavına hazırlanmak amacıyla eğitim görmektedirler. Okul olarak amacımız, gelecekte daha çok öğrencimizin üniversiteyi kazanmasını sağlamaktır. 9. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıflarda üniversiteyi düşünerek eğitim veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda, değişen sınav sistemi ile beraber üniversiteye yerleşen öğrenci sayımızın yükseleceğini ümit ediyoruz."