Zonguldak'ta İmam Hatip Liseleri'nden mezun olan ve ÖSS'de başarı elde ederek
üniversite kazanan öğrencilere yemek verildi.
Zonguldak İmam Hatip Liseleri Mensupları ve Mezunları Derneği (ZİMDER), İmam Hatip Liseleri'nden mezun olarak üniversiteye gitmeye hak kazanan öğrenciler onuruna yemek verdi.
Dün Kozlu Deniz Otel'de düzenlenen yemeğe; İl Milli Eğitim Müdür Vekili Satılmış Tuçkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Eryiğit, Zonguldak İmam Hatip Liseleri Mensupları ve Mezunları Derneği Başkanı Hüdaverdi Şen, Zonguldak İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Cansız, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
ŞEN; "GURURLUYUZ"
Bir dakikalık saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan ZİMDER Başkanı Hüdaverdi Şen, İmam Hatip Liseleri'nden mezun olan öğrencileri kutlayarak, bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diledi. İmam Hatipli olmanın bir ayrıcalık olduğuna değinen Şen, "1999 yılında İmam Hatipler'in önüne engel koymaya çalıştılar. Biz İmam Hatipliler olarak, bu engelleri aşarak eğitim hayatımızda her zaman başarılı olmaya gayret gösterdik. Bundan sonrada göstermeye de-vam edeceğiz. İmam Hatip Liseleri-'nden mezun olarak üniversitelere gitmeye hak kazanan öğrencilerimiz var. Biz ZİMDER olarak, bu öğrencilerimizden gurur duyuyoruz. İmam Hatip Liseleri'nde elde ettiği başarıyı kazandıkları üniversitelerde de göstereceklerine inancım tam. Ken-dilerini tekrar kutlayarak, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.
CANSIZ; "BAŞARI,
ÇALIŞMAKTAN GEÇER'
Zonguldak İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Cansız da, üniversite kazanan öğrencilerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, başarılı olmanın sırrının çalışmaktan geçtiğini söyledi.
Okullarında başarılı olarak üniversite kazanan öğrencilerin kendileri için gurur verici bir tablo olduğunu belirten Cansız, "Öğrencilerimiz, eğitim hayatında çok çalışarak üniversite kazanmayı hak ettiler. Üniversite okuyarak inşallah daha güzel bir gelecek için farklı bir yerde görev alacaklar. Başarılı olmanın sırrı, çok çalışmaktan geçer. Onlar kendilerine inanarak başarı elde ettiler.
Kendilerini tebrik ediyor, bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.