Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi  Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Selda Sarıkaya, İç Hastalıkları Anabilim Dalı/Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. İ. Mehmet Harma ve Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Murat Songür’ün panelist olarak katıldıkları ve multidisipliner bir yaklaşımla Şebnem Kargı Konferans Salonunda 21 Ekim Pazartesi günü düzenlenen "A’dan Z’ye Osteoporoz" panelinde öğretim üyeleri, uzmanlık öğrencileri ve hastane çalışanları osteoporoz hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirdiler.

Üniversite etkinlikle ilgili şu açıklamayı gönderdi:

Moderatörlüğünü Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı ve Öğr. Üyesi Prof. Dr. Selda Sarıkaya’nın yaptığı panelde Tıp Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hande Aydemir’in ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap’ın  açılış konuşmalarının ardından diğer panelistler osteoporoz hakkında kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili olan güncel bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Osteoporoz hakkında genel bilgi veren Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, hastalığın 50 yaş ve üzeri her 4 kişiden birinde görüldüğünü ve her iki cinsiyette de olabileceğini hatırlatarak osteoporoz risk faktörlerinin bilinmesinin önemini vurguladı. Prof. Dr. Mehmet Harma ise kadınlarda özellikle menopoz sonrasında osteoporozun görülme sıklığının arttığını, risk faktörlerinden korunarak osteoporozun önlenebileceğini vurguladı. Paneldeki konuşmasında Prof. Dr. Selda Sarıkaya, osteoporozun dünya genelinde 200 milyon kişiyi etkileyen önemli bir hastalık olduğunu, çocukluk çağındaki yanlış davranışların ve yanlış beslenmenin ileri yaşta osteoporoza neden olabileceğine dikkat çekti. Son olarak söz alan Doç. Dr. Murat Songür, osteoporozdaki cerrahi yöntemleri anlattı.

Toplantı sonunda Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap tarafından panelistlere teşekkür belgeleri verildi. Başhekim, paneldeki sunumların osteoporoz farkındalığını attırdığını ve önemli mesajlar verildiğini belirterek sunumu yapan akademisyenlerimize, panele katılan akademik ve idari personele teşekkür etti.