Fotoğraflarla sanat. Çağdaş sanatın fotoğraflara yansıması yazar-sanatçı Erhan Us, objektifinden  sanatseverlere aktarılacak. Kandilli Kültür Derneği’nin Başkanı Korhan Us’un oğlu Erhan Us’un sergisi 20-30 Mart tarihleri arasında Ankara’da açılacak.

Gizlenmiş Olan İstanbul, Tokyo ve Selanik'te Mart ayında çağdaş sanat eserleri ile sergilerde yer alan yazar / sanatçı Erhan Us'un yeni kişisel sergisi; The Hidden One / Gizlenmiş Olan, 20-30 Mart tarihleri arasında Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD)'nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçının sekiz ülkede çektiği fotoğraflardan oluşan seri; kitlelerin umursamazlığı, ötekileşme, toplum baskısı, önyargı, empati yoksunluğu gibi kavramları, pencereler ve kişinin kendini konumlandığı alanlar üzerinden ele alıyor. Konum ve fikirler arasındaki ince çizgilere vurgu yapılan sergide, Us'un  fotoğraflarına, çağdaş sanat çalışmaları da eşlik edecek.

Sanatçı, önceki kişisel / karma sergilerinde ve Aralık'ta yayımlanan Dijital Prestij kitabında da kutuplaşma ve entelektüel ölüm gibi konulara ayrıntılı biçimde değinmişti.





SERGİ MANİFESTOSU

Bir şeyi; başka bir yerden görmek, içinde bulunmadan, tamamını yaşamadan... Pencereler; içeride veya dışarıda, bilerek uzakta veya farkında olmadan yakında olmayı anlatıyor bu sefer. Önyargıyı, empati yoksunluğunu, duyarsızlığı haykırıyor.

Dokuz yıl boyunca; Kore, Hong Kong, İtalya, İngiltere, Japonya, Türkiye, KKTC, Birleşik Arap Emirlikleri'nde birikmiş bir seri olarak kendini dışarı attı; 'Gizlenmiş Olan'. İnsanın sadece beynine karşı sorumluluğu olan, anlamak ve anlatmak kapsamında...





SANATÇI HAKKINDA

1987’de Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği’nden mezun olarak çeşitli yerel / uluslararası zincir otellerin pazarlama operasyonlarını yönettikten sonra dijital ve stratejik marketing, fotoğraf, tasarım ve sosyal medya hizmetlerini A.D.1644 Marketing Group çatısı altında birleştirdi.

Görsel sanatlar, sanat tarihi, kavramsal illüstrasyon ve yazarlık üzerine eğitim aldı, fotoğrafları ve çağdaş sanat eserleri ile çeşitli sergilere katıldı. Ulusal ve uluslararası on bir sivil toplum kuruluşunda başkanlık görevlerine istinaden onur nişanları, birçok özel ödül ve iki ‘En İyi Dijital Ajans’ ödülü sahibi olup; İstanbul Üniversitesi Sosyoloji, Anadolu Üniversitesi Felsefe bölümlerinde ve A.D. 1644’te [CEO] çalışmalarına devam ediyor.

Üniversiteler ve STK'larda marka yönetimi, algı, dijital medya ve teknoloji ve toplum üzerine konferanslar veren ve ulusal / uluslararası medyada köşe yazıları yazan Us'un 'Dijital Prestij' kitabı Aralık 2018'de yayımlandı.