Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YUTKUR) Zonguldak Bölge Müdürü İbrahim Albayrak, Alaplı Meslek Yüksekokulunda yapımı devam eden 500 kişilik öğrenci yurtlarının 4 yıldızlı otel kalitesinde olacağı söyledi.

YURTKUR Zonguldak Bölge Müdürü İbrahim Albayrak ile Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, Alaplı Meslek Yüksekokulunda yapımı devam eden 250'si  kız 250'si  erkek olmak üzere 500 kişilik öğrenci yurtlarının inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.  Yurtların iki ve üç kişilik odalar şeklinde ve 4 yıldızlı otel kalitesinde olacağını belirten Albayrak, 250 kız 250 erkek olmak üzere 500 kişilik dört yıldız kaliteli öğrenci yurtlarımızı bu yılın Eylül ayına yani Üniversitemizin öğretim yılına açmayı düşünüyoruz. Alaplı'da öğrenci yurtlarına ihtiyacımız vardı. İnşaatı denetlemek için buraya geldik. Harıl harıl çalışıyorlar.
Normalde Haziran 2013 tarihinde inşaatın bitirilmesi gerekiyordu ama bazı olumsuzluklardan dolayı süre uzatmaya gidildi. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak yurt başvurularına yeni öğretim yılı için Alaplı ilçesini dahil edeceğiz. Bu sene öğrencilerimizi yurtlarımıza alacağız. Öğrenci yurtlarımız dört yıldızlı otel kalitesindedir.  Odalarımız iki ve üç kişiliktir. Odalarımızda banyo, tuvalet,çalışma masası, televizyonu, internet erişimi olmak kaydıyla her şey içinde olacak. Kurum modern inşaatlar, çağdaş binalar yaparak gençliğin hizmetine sunuyor. İddia ediyorum ki öğrenci yurtlarımız Alaplı'nın en modern ve en kıskanılır binaları olacaktır.  Tekrar üstüne basarak vurguluyorum ki bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti gençlerimiz için yapıyor. Bizler gençlerimize çok büyük önem veriyoruz. Bir öğrencinin devlete maliyeti çok büyük rakamlardır. Kurum olarak yurtta barınan bir öğrenciye 210 lira yemek yardımı, en alan 280 lira kredi alıyor.  Dört yıldızlı yurdunda öğrencilerimiz 150 lira aylık ücret ödeyecek. Devlet öğrenciye yaklaşık 500 lira maddi destek verecek, öğrenci de bu 500 liranın 150 lirasını devlete geri verecek ama dört yıldızlı bir otel kalitesindeki yurtta kalacak. Devlet olarak öğrencinin giderlerinin yüzde 80'nini karşılıyoruz. Buda devletimizin gençliğe verdiği önemi bir kez daha ortaya çıkartmaktadır dedi.
Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, de Yurtların açılmasını bizlerde istiyoruz. Yurtlar açılırsa Alaplı Meslek Yüksek okuluna olan tercihler artar. Bizler okulda birkaç tane daha programı faaliyete geçirmeyi istiyoruz. Böylelikle Alaplı'da tercihlerimiz artar onunda bilincindeyiz. Biz Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Zonguldak Bölge Müdürümüzle kol kola bir birimize destek verdik hem fikiriz. Öğrenci yurtlarının en kısa zamanda açılmasını bizlerde çok istiyoruz diye konuştu.