AKP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, beraberindeki partili yöneticiler ile birlikte yeniden Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Öner Güner'i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Karaduman, Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Üzüntülüyüz tabi iki haftadır. Allah hepimize sağlık sıhhat versin. Müdürümüze de tekrar şehrimize atandıktan sonra ilk ziyaretimiz oldu. Kendisi Zonguldak'ı tanıyor. Sağlık ile ilgili yatırımlarda kendisinin payı var. Ankara'da görevlerde bulundu. Zonguldak'taki hizmetlerde biz her zaman yanındayız. Zonguldak ile ilgili hastaneni yapılma aşaması ile ilgili şu anda bakanlıkta yazışmalar sürüyor. Otel konforunda Zonguldak'a güzel bir hastane kazandıracağız. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili temel atma aşamasına gelmiş bir süreç var. Kısa bir sürede bu kliniğimizi de hayata geçireceğiz. Tabii ki bunlarla bitmeyecek önümüzdeki günlerde Zonguldak halkına en iyi hizmeti vermek için bizde gerekli desteğimizi vereceğiz diye konuştu.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Sağlık Müdürü Dr. Öner Güner, Van'da üzücü bir olay yaşandı. Türkiye deprem kuşağında yer alıyor. Diliyorum ki bu tür afetler yaşanmasın. Elimizde olmayan bir takım hadiseler oluyor. Bu gibi durumlarda bizler de gereken ne varsa bunu yapmaya çalışıyoruz. Van'da yaşanan deprem ile ilgili Zonguldak'tan 13 kişilik ekip gitti. Arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyorlar. Bakanlığımızın düzenlediği yardım kampanyası ile de elimizden gelen yardımı oradaki halkımıza iletmeye çalışıyoruz. Zonguldak'a gelince bu bölgede yıllardır sağlık alanında hizmet veren birisi olarak bölgeyi yeterince tanıyorum, biliyorum, sorunlara yeterince aşinalığım var.
Bakanlık deneyimini de üzerine ekleyerek, sağlık alanında son yıllarda yaşanan gelişmelerle de bu bölgede sağlık alanında güzel hizmetler yapacağımızı umuyorum dedi.