Nisan ayı, "Dünya Otizm Farkındalık Ayı" olarak ilan edildi. Bu ayda otizmle ilgili çeşitli eğitim çalışmaları yapılıyor.
Zonguldak'ta 4.5 yaşındaki çocuğunda otizm rahatsızlığı bulunan anne Nurten Kefeli, Nisan ayının "Dünya Otizm Farkındalık Ayı" olduğuna dikkat çekerek çocuklarda otizm tespitinin zor olduğunu söyledi. Azra Nur'un tedavisi için 2 yıldır büyük mücadele veren anne Nurten Kefeli, şöyle konuştu: 

"TEK AMACIM DİĞER ÇOCUKLAR GİBİ OKULA GİTMESİ"
"2 yıl önce konuşmasının gecikmesi, göz temasının olmadığını anladığımızda otizm hastalığını öğrendik. İki yıl önce eğitime başladığımız zaman kendi yaşıtlarına göre 1 sene sonra değişikliğini fark ettik. Yemeğini kendisi yiyebiliyor, tuvaletini kendisi yapabiliyor.   Tek amacım Azra Nur'un iyi olması ve normal çocuklar gibi okulu başlamasını istiyorum. Tüm anneler de bunu ister."
Özel bir eğitim merkezinde eğitim gören 4,5 yaşındaki Azra Nur'un öğretmeni Feride Güney ise, otizm rahatsızlığının belirtileri ve tedavisi konusunda şöyle konuştu:

"AMACIMIZ TOPLUMA KAZANDIRMAK"
"Otizm, anne-baba davranışlarından kaynaklandığı düşünülse de olmadığı kanıtlanmıştır. Otizm belirtileri çok önemli? Sosyal hayatta, dil konuşma alanında, oyun alanında, takıntıları düzen takıntıları, acıya karşı duyarsızlıkları, konuşmada ileri derecede problemler ve kendini ifade edeye memeşi otizm başlangıçlarıdır. Otizm eğitimine çok önem veriyoruz. Çok fazla otizmli çocuğumuz var. Bire bir çocuklarımıza bireysel eğitim veriyoruz. Amacımız ise çocuklarımızı sosyal alanda geliştirmek ve yetiştirmek ve günlük alanda ihtiyaçlarını kendi başlarına gerçekleştirmelerini sağlaya bilmek, kendilerini ifade edemeseler de bizim söylediklerimizi anlamıyor gibi görünseler de her şeyin farkındalar ve hissediyorlar.  Amacımız onlardı toplama kazandırmak."