Zonguldak’ta ilk kez ‘Otizmli Çocuklar Farkındalık Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Farklı İl’lerden de otizmli gençlerin aileleri ile birlikte katıldığı yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. 

 

Otizmli çocuklar ve aileleri sessizce yürüyerek, ‘bu toplumda biz de varız’ mesajı verdi. 
Ülkenin dört bir tarafından Zonguldak’a gelen otizmli bireyler ve aileleri, yürüyüşe katıldı. Karaelmas Otizmli Bireyler Derneği’nce düzenlenen yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Madenci anıtı önünden başlayan yürüyüş valilik önünde son buldu.  Burada günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. 
Dernek adına konuşma yapan Parin Yakupyan, Nisan ayında başlayan ‘Otizm Farkındalık Ayı’ çerçevesinde tüm Zonguldak genelinde otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflendiğini belirterek, “Otizm; yaşamın erken dönemlerinde başlayan e yaşam boyunca süren, sosyal ilişkiler, iletişim, davranış ve bilişsel gelişimde gecikme ve sapma gibi özellikler gösteren bir nöro-psikiyatrik bir bozukluk olarak kabul edilmektedir. Erkeklerde yaygınlığı kızlardan 4 kat fazladır”  dedi.
Dernek Başkanı Arzu Gökçe’de yürüyüşe katılımdan memnun olduğunu ve duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederek, “Karaelmas Otizmli Bireyler Derneği (KOB-DER)  olarak devlet     ve kamuoyu nezdinde otizmle ilgili farkındalığın artırılması ve otizmli bireylerin sosyal, yaşam hakları, eğitim, tedavi ve bakım gibi gereksinimlerinin karşılanması için gerekli çalışmaların yapılması konusunda uğraş vermekteyiz. Bugün bizlerle burada olan tüm Zonguldak halkına duyarlılıklarından dolayı dernek yönetimi adına teşekkür ederiz “ dedi.


OTİST GENÇLERDEN BÜYÜK MESAJLAR
Yürüyüşe İstanbul’dan katılan 21 yaşındaki Kaan Erdem, “Yürüyüşe geldik. İyi gördük, eğlendik. Çok güzel.” dedi.  Programa Samsun’dan katılan otistik genç Berkan Çelebi’nin, “Bize destek olmanızı istiyorum Zonguldak! Zonguldaklılar, güç sizde! Siz bu gücü ister birbirinizle kavga edip kötülük yaparak kullanın. Ama yine de bir birinizi sevmeye çalışın! Sizler kardeşsiniz. Konuşma bitmiştir.” şeklinde seslenmesi, büyük alkış aldı. Çelebi daha sonra kendisini izleyen vatandaşlara şarkı söylenerek eğlendi. İstanbul’dan gelen Daren Yakupyan(14) isimli genç de “Teşekkür ederiz Zonguldaklılar, güç sizde” dedi. 

 

KERMES
Camlı Köşkte düzenlenen kermes’te Zonguldaklı ailelerin yaptığı el işi ürünleri Derneğe gelir olarak satış yapıldı. Kermese ilgi büyüktü.