Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, kent içinde dağınık halde bulunan oto galerilerini tek bir merkezde toplamak ve konu ile ilgili kendilerine bilgi vermek amacıyla oto galericileri ile bir toplantı yaptı.
Demir Ambarları mevkisinde yapılması planlanan yeni terminal binasının çevresinde yapılacak düzenleme ile tüm oto galerilerini buraya toplamak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı İsmail Eşref, bu şekilde galerilerin dağınık görüntüsünün ortadan kaldırılacağını ve şehir merkezindeki sıkışıklığın az da olsa giderilmiş olacağını ifade ederek, "Oto galerilerimiz aynı zamanda şık bir mekana da kavuşmuş olacak. Şehir içinde dar alanlarda konuşlandıklarından ellerindeki araçları yeterince sergileyemedikleri gibi, dükkanlarının önlerine araç çıkarmak zorunda kalarak yaya ve araç trafiğini de olumsuz yönde etkiliyorlar. Yeni yerleri ise showroom olarak kullanabilecekleri büyüklüğe sahip olacak" dedi.
Diğer yandan yeni terminal binasına ilişkin olarak da bilgi veren Başkan Eşref, kendi dönemi içerisinde bu projeyi mutlaka bitireceğini ifade ederek, bu süreçte de mevcut terminalin gerek dış, gerekse iç olarak yeniden restore edileceğini söyledi.