Sağlık Bakanlığının çalışma programı gereğince İl Tütün Kontrol Kurulu Kararına göre tavanı ve yan yüzeylerinin yarısından fazlası kapalı olan Otobüs, Minibüs, ve Metrobüs durakları kapalı alan olarak değerlendirilerek Sigara içilmez yasal uyarı levhaları kent merkezinde bulunan otobüs duraklarına asıldı. 
Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programları ve Kanser Birim Sorumlusu aynı zamanda İl Tütün Kontrol Üyesi Esin İlhan ile Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü ve İl Tütün Kontrol Üyesi olan Nejat Uludüz ve beraberinde zabıta memurları ile birlikte kentin çeşitli yerlerinde bulunan Otobüs duraklarına Sigara İçilmez levhalarını astılar.
İl Tütün Kontrol Üyeleri yapmış oldukları ortak açıklamada ise Durak içinde otobüs bekleyen vatandaşlarımızın bu alanlarda diğer yolcularında sağlığını dikkate alarak sigara içmemeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Bu tür levhaların asılı bulunduğu durakların kapalı alan tanımını uygun alanlar olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, bu yasal uyarılara uymayanların cezai işleme tabi tutulacaklardır dediler.