İlçe genelinde yolcu taşımacılığı yapan Çilek Halk Otobüslerinin yüzde 40'ı kış lastiği ilçe genelinde bulamadıkları için takamadı. Kooperatif Başkanı Akyüz, şehir dışarısından lastik siparişi verildiğini kısa sürede tüm araçların kış lastikli olarak hizmet vereceğini söyledi. Akyüz ayrıca Mart ayında uygulamaya konulacak Ereğli Kent Kartların basımına başlandığını ve ilçe genelinde dağıtımına başlanacağını belirtti.

Kdz.Ereğli'de hizmet veren Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifinin Başkanı Murat Akyüz, 1 Aralık 2012 tarihi itibariyle Zonguldak Valiliğinden gelen genelge ile kış lastiği takma zorunluluğunun kendilerine tebliğ edildiğini bu süreç içerisinde kooperatif bünyesinde bulunan 111 aracın yarısına yakınının kış lastiğini taktığını diğer bölümünün ise lastik bulamadıkları gerekçesi ile henüz kış lastiğini takmadıklarını söyledi.

YÜZDE 40 ORANINDA TAKILMADI
Akyüz, şehir dışarısından lastik siparişi verildiğini ve lastiklerin gelmesi ile diğer halk otobüslerinin de kış lastiklerini takacaklarını belirten Akyüz, Değişen trafik kanunu önce ticari araçlara ardından özel araçlara kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildi. Elimize ulaşan tebligatla birlikte harekete geçtik. Şuan itibariyle yüzde 40 oranında araçlarımız kış lastiğini takamadı. Üyelerimiz kış lastiklerini şehir dışından sipariş ederek temin etmeye çalışıyor. En kısa zaman da tüm araçlarımız da kış lastiği takılacak dedi.

KENT KART BASIMI BAŞLADI
Kdz.Ereğli'de mart ayında uygulanmaya başlanacak olan elektronik kartla ilgili çalışmaların ise sürdüğünü söyleyen Akyüz, Vatandaşlarımız tarafından kullanılacak olan Ereğli Kent Kartlarının basımına başlandı.
Yakın bir zamanda ilçe genelinde dağıtımına başlanacak sözleri ile konuştu.