Alaplı Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Kooperatif  Başkanı Mehmet Özmen, TOKİ Okçular Köyüne Belediye Meclis kararı ile yolcu taşımacılığı yaptıklarını bildirdi. SS. 87 ELKA kooperatifinin başkanı Recep Uymaz'ın , Özel Halk Otobüslerinin Belediye Mücavir ala-nında yolcu taşımacılığını yaptığını ve bu durumdan kendilerin mağdur olduğuna yönelik açıklamasına yanıt veren

Özmen, yasaların buna müsait olduğunu söyledi. Özmen,  "87 ELKA kooperatifinin başkanı Recep Uymaz biz işletmecilerin haksız çalıştığımızı iddia etmektedirler gerekçe olarak ise karayolları taşıma kanunun 26 maddelerini gerekçe göstermekte ama bu kanun şehirlerarası terminal taşımacılığı yapan işletmecilerle ilgili bir kanundur.
Oysaki biz gibi tahditli plakayla işletmecilik yapan taşımacılar bakanlar kurulu içişleri bakanlığının yayınlamış olduğu 10553 sayılı kararına dayanarak ilçe ve il trafik komisyonuyla iş birliği yapılmak suretiyle belirlenir"
dedi.

Mehmet Özmen sözlerine şöyle devam etti:

BELEDİYENİN KARARI VAR
"ELKA Koop Okçular köyüne bizlerin haksız çalıştığımızı iddia etmektedir bizler Okçular köyü ve TOKİ' ye 10.03.2006 tarihinde alınan meclis kararıyla bu hizmeti yapıyoruz Alaplı Belediyesi bu köye 1985 ten 1995 e kadar kendi otobüsleriyle hizmet vermiştir.
Alaplı da yapılan ilk özelleştirme tarihi olan 03.02.1995 te güzergâh belirleyip özel halk otobüsleriyle hiz-mete başlayıp 20.04.2001 de yeni bir meclis kararı alıp halk otobüslerine güzergah belirtmiştir. Bizlerde 10/03/-2006 tarihinde Alaplı belediyesiyle yapmış olduğumuz anlaşmanın bir parçası olan yönetmeliğin hat ve güzergah bölümünde okçular Toki bizlere güzergah olarak belirlenip bizlerden bir bedel alındı.
Acaba ELKA koop bu köye hangi karar ve yetkiyle çalışmaktadır acaba başkan recep uymaz tescil belgesinde bu hattın olmadığı gerekçesini öne sürmekte acaba kendisinin tescil belgesinde Okçular Toki mi yazıyor? Çünkü mümkün değil kendisi Kürkükler köyünden olduğu için tescil belgesinin hat ve güzergah bölümünde Kürkükler yazmaktadır.
Kendileri ss87 nolu Koop. adı altında değişik köylere hatları olan işletmecilerle birleşerek müşterek çalışmaya başlamışlardır. Bu yaptıkları çalışma dönüşümlü çalışmaları için alınan  İlçe ve İl Trafik komisyon kararı yoktur. Asıl bu güzergâha kendileri usulsüz çalışmaktadırlar bu güzergaha çalışma hakkının kendilerinde olduğunu iddia ediyorlar.1985 yılından bu yana buraya hakları varmış da neden bir gün hizmet vermemişler? Senelerdir Alaplı Belediyesi özel halk otobüsleri bu hizmeti yapmış. Okçular köyünün mahallesi olarak kurulan TOKİ konutları kurulduğunda mı hakları ortaya çıktı? Bu hak mücadelesi değil, bu güzergaha saplantı yapıp kendilerine yeni bir hat oluşturma çabasıdır, Aslında bu belediyenin belirlemiş olduğu güzergaha saplantıdır.
Birde güzergâhta hak ihdas eden işletmeci haklı ise bu güzergâhta yolcu taşıma bedeli 1.25 olan fiyatı 50 krş düşürüp rekabet eder mi? Bu gibi çalışmalar yoktan hak var etme çalışması değil midir?"