Kdz.Ereğli'de 'Kent Meydanı' projesi kapsamında eski terminal binasının yıkım işlemlerine başlandı. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yıkım çalışmalarının başlamasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 1972 yılından bu yana hizmet veren terminalin Ömerli mahallesindeki yeni yerine taşındığını söyledi.

 

650 ARAÇLI 2 KATLI OTOPARK

Eski terminal alanının yıkılarak Kent Meydanı projesinin ilk adımını attıklarını anlatan Uysal, şu ifadelere yer verdi: "Yıkılan yere daha güzel, kullanışlı, şehrimizin ihtiyacı olan sağlıklı bir alan yaratacağız. Bu alan iki katlı yaklaşık 650 aracın olduğu otopark olacak. Şehrimiz için sembol cami inşaatının da ilk aşaması böylelikle başlamış oldu. Önemli olan yıkmak, yapmak değil önemli olan şehrin ihtiyacı doğrultusunda daha güzel projelere imza atmaktır. 1-2 Gün sürecek işlemlerin ardından alan boş kalacak. Kent Meydanı katlı otopark projesi önümüzdeki hafta ihaleye çıkacağız. Bu sürece kadar yıkımı yapılan alan açık otopark alanı olarak kullanılacak"

 

OTOBÜSLER İLÇE MERKEZİNE GİRİŞ YAPAMAYACAK

Kent Meydanı projesi kapsamında yapılacak iki katlı otopark ile ilçede trafik sorununun da ortadan kaldırmak istediklerini belirten Uysal, Ömerli'deki Ereğli Atatürk Şehirlerarası Otobüs terminaline (Belen Sanayi Sitesi karşısı) giriş ve çıkış yapan otobüslerin ilçe merkezine artık giremeyeceğini vurguladı.

 

PEKİ VATANDAŞ TERMİNALE NASIL ULAŞACAK?

İlçe merkezinden seyahat etmek isteyen vatandaşların Çilek Halk Otobüsleri veya taksiler ile otobüs terminaline ulaşımının sağlanacağını ifade eden Uysal, şu bilgileri verdi: "Çilek Halk Otobüslerimiz, taksi duraklarımız var bu şekilde bir ulaşım planlıyoruz. Yeni terminal bölgesinden kalkacaklar (otobüsler) şehir içerisine girmeyecekler. Yolcu taşımacılığını halk otobüsleri ve taksiler yapacak. Onlarla da görüştük onlara da teşekkür ediyorum. Halkımızın yararına kararlar aldılar. Örneğin Kadıtarlası'ndan indiniz şehre, bir ücret ödediniz, ikinci bir ücret ödemeden terminale ulaşım bedava olacak. Elmatepe, Kışla güzergahlarında onlarla ilgili arkadaşlarımız çalışma sürdürüyor. Önerilerini getirsinler, iniş ve biniş konusunda bazı bir iki ana cep konulabilir"

 




YENİ TERMİNAL HİZMETE GİRDİ



Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından yapılan ‘Kdz.Ereğli Atatürk Şehirler arası Otobüs terminali’ 9 Mart 2018 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yeni terminalin açılışının ilk gününde beraberinde belediye başkan yardımcıları ile birlikte terminalde bulunan otobüs firmaları işletmecileri ve yolcuları ziyaret etti.

Terminalin açılışı nedeniyle bir konuşma yapan Başkan Uysal; “Tarihi bir gün yaşıyoruz. Bugün yeni terminalimizi hizmete açıyoruz. Ben öncelikle burada hizmet birimi açan otobüs işletmeleri firmalarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Allah’tan bol ve bereketli kazançlar diliyorum. Terminalimiz çok güzel oldu, sizlerle beraber daha da canlanacak. Şehrimiz için daha güzel ve iyi bir yere, daha sağlıklı bir yere terminalimizi taşıdık. Hizmetlerimizi yaparken bu şehrin sahibinin çocuklarımız ve torunlarımızın olduğunu bilerek çalışıyoruz. Gelecek nesillerimiz için çalışıyoruz. Her şeyin şehrimizin daha güzel, daha yaşanabilir ve sağlıklı olması için mücadele ediyoruz. Otobüs firmalarımıza, yolcularımıza ve tüm şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan duanın ardından Başkan Hüseyin Uysal, içerisinde her türlü sosyal donatıların düşünüldüğü yeni terminalde yer alan mescitte Cuma namazını otobüs firmaları işletmecileri ve yolcular ile birlikte kıldı. 





(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)