Kdz.Ereğli'de otopark hizmetleri 20 Temmuz itibari ile belediyeye geçerken, söz konusu fiyatlarda herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.

Ereğli'de, 20 Temmuz tarihine kadar müteahhitler tarafından işletilen belediye otoparkları, bu tarihten itibaren belediye tarafından işletilmeye başlandı. Fiyat konusunda değişiklikler olabilir söylentilerine, Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevat Aydın cevap verdi.

Aydın, 20 Temmuz'dan itibaren belediye tarafından işletilmeye başlanan otopark ücretlerinde değişiklik olmadığını dile getirdi. Aydın, sürekli olarak otoparkları kullanan sürücülerin abonman çıkartmalarının kendileri için yararlı olacağını söyledi. Aydın, şöyle dedi:

"20 Temmuz'dan itibaren belediyeye ait otoparkların tamamının işletilmesi belediyemiz tarafından yürütülecek. Değişiklik olarak gerek otopark yerleri gerekse ücretlendirme ve abonman ücretlerinde herhangi bir farklılık yok. Vatandaşlarımız, aylık 60 lira vererek abonman alabilir. Yalnız İş Bankası ile Devrim Bulvarı arasındaki alanda bu abonman geçerli değil. Bunun dışındaki tüm park yerlerinde giriş-çıkış yapabilirler. Buradaki amaç Devrim Bulvarı'nda mevcut araç yoğunluğuna etki etmemek. Çarşıya pazara gelen insanlar ağırlıklı olarak bu cadde üzerindeki belediye, bankalar ve alışveriş yerlerine gelen insanlar araçlarını park edecek yer bulamıyorlardı. İkinci sırada yapılan araç parkları da bildiğiniz gibi cezai işlemlere ve trafiğin tıkanmasına sebep oluyor. Şimdi buradaki abonmanlıkları kaldırdık. Bu cadde üzerinde vatandaşlarımız araçlarını rahatlıkla park edecek yer bulsunlar, alışverişlerini yapsınlar istedik. Ayrıca, bu cadde üzerinde dört saatten fazla park etme olmayacak. Buna da bir sınırlama getirdik. Bugüne kadarki uygulamalarda da alınan bu tedbirlerin yararlı olduğunu gördük. Vatandaşlar geldiklerinde araçlarını rahat rahat park ediyorlar. Birçok vatandaştan da bu yönde olumlu tepkiler aldık."