Alaplı Belediye Meclisi Haziran ayı Olağan Toplantısının ikinci görüşmesi tamamlandı. Tekrar Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen bir maddenin karara bağlanması için üçüncü görüşmenin 8 Haziran 2009 Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı.
Belediye Çaybahçesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan Alaplı Belediye Meclisi Haziran ayı Olağan Toplantısı'nın ikinci görüşmesinde, birinci görüşmede Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen 4 maddenin, Komisyon'un hazırladığı rapor doğrultusunda karar görüşmesi yapıldı. Gündemin ikinci maddesinde yer alan "Katı Atık Toplama ve Taşıma Ücret Tarifesinin Belirlenerek Gelir Tarifesine İlave Edilmesinin Görüşülmesi" ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu'nu okuyan Komisyon Başkanı Dürdane An Köse, Komisyon'un "aylık 15.300 lira maliyeti bulunan katı atık toplama ve taşıma bedelinin; meskenlerde 2 lira, işyerlerinde 5 lira, resmi kurumlarda ve özel hastanelerde 10 lira, 'atık bedeli' olarak su faturalarına yansıtılması" yönünde rapor hazırladığını bildirdi.
Komisyon Raporu üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından madde; üzerinde daha detaylı bir çalışma yapılmak üzere tekrar Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
Gündemin üçüncü maddesinde yer alan ve Belediye Meclisinin ilk görüşmesinde Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen "Mevcut Otopark Alanlarında Düzenleme Yapılarak, Yeni Otopark Alanlarının Tespit Edilmesi ve Ücret Tarifesi" ise Komisyon Raporu doğrultusunda oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye Meclisinin Komisyon Raporu doğrultusunda aldığı kararla; bundan sonra Belediye tarafından işletilecek olan otopark alanlarında,  "zamana bağlı ücretli otopark tarifesi" kaldırıldı.  Alınan kararla;  Ali Alp Caddesi başlangıç noktasından Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu'nun bulunduğu caddenin her iki tarafına park yasağı konuldu.  Ayrıca PTT yokuşundaki tek taraflı alanda araç park uygulamasının kaldırılarak her iki tarafına da park yasağı konulması kararlaştırıldı. Bunun yanında; Kapalı Spor Salonu yanında bulunan trafo önündeki alanın köylere yolcu taşıyan minibüslere tahsis edilmesi nedeniyle buradaki araç parkı uygulaması da sona erdirildi. Buna karşılık; Belediye Hizmet Binası karşısında bulunan Yalı Caddesinin her iki tarafı, tek tarafı ücretli araç otopark alanı olarak belirlendi.
Eski pazaryeri, Dere Boyu Belediye Dükkanları önü ve Terminal arkasında bulunan otopark alanlarından araç başına günlük 2 Lira, Belediye Hizmet Binası karşısında bulunan Yalı Caddesinin her iki tarafındaki alanlardan ve Ali Alp Caddesi başlangıç noktasından Alaplı-Ereğli karayolundaki otopark alanlarından günlük 3 Lira, aylık otopark ücreti kart bedeli peşin fiyatı da 30 Lira olarak belirlendi. Araç park yasağına uymayan ve ücretini ödemeyen kişilere uygulanacak teker kilitleme ceza bedeli de 5 Lira olarak belirlendi. Araç başına alınan otopark ücreti bütün gün boyu geçerli olacak ve otopark ücret makbuzunu ibraz edenler o gün içinde ücret ödemeyecek.
Alaplı Belediye Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen rapor doğrultusunda; TOKİ konutlarındaki su aboneliği ücretlerine de ödeme kolaylığı getirerek, TOKİ konutlarındaki vatandaşların mevcut 344 Lira 50 kuruş olan  mevcut su abone bedelinin 94 lira 50 kuruşunu peşin, kalan miktarı da abonelik müracaatı tarihinden itibaren 5 eşit taksitle ödemesini oybirliğiyle kabul etti.
Belediye Meclisi; Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen rapor doğrultusunda, mevcut cenaze nakil aracının ekonomik ömrünü doldurduğundan tamirinden vazgeçilmesine, piyasa araştırması yapılarak ekonomik şartlar uygun olduğu takdirde aracın piyasadan ya da çevre belediyelerden temini yoluna gidilmesine oyçokluğuyla karar verdi.