OYAK Çimento Grubu şirketlerinin faaliyet gösterdiği illerde 2002'den bu yana düzenlenen 'Liselerarası Matematik Yarışması', bu yıl 27 Kasım'da gerçekleştirilecek.
Yarışmayla ilgili basın toplantısı düzenleyen OYAK Ünye Çimento Genel Müdürü İbrahim Keretli, "11 OYAK iştirakine ve 15 ile yayılan yarışma bu sene Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlenecek. Bu illerde organizasyona Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, OYAK Beton, Renault MAİS, Erdemir, İsdemir, Ermaden ve Tukaş ev sahipliği yapacak" dedi.
"Bu yıl 27 Kasım'da gerçekleştirilecek olan il sınavlarının sonuçları aralık ayının son haftasında açıklanacak" diyen Genel Müdür İbrahim Keretli, şunları söyledi: "Son 8 yılda 2 bin 456 okulda 9 bin 824 öğrencinin katıldığı yarışma 27 Kasım 2010 Cumartesi günü düzenlenecek. Aşama sınavına bu yıl da 507 okul ve yaklaşık 2 bin 28 öğrencinin katılması bekleniyor. Sınavda dereceye giren okulların sınav sonuçlarındaki sıralamasına göre 500TL-1500 TL arasında nakdi yardım, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1'er cumhuriyet altını, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket, final sınavına kazanan şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1000 TL değerinde 1 kese altın. Finalde şampiyon olan okula 15 bin TL değerinde karma laboratuar. Şampiyon öğrencilerin ailelerine 1000 TL değerinde hediye çeki verilmesi kararlaştırılmıştır."