OYAK Grubu Şirketlerinin faaliyet gösterdiği illerde TÜBİTAK işbirliğiyle 2002’den bu yana düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması’nın ilk etabını oluşturan il birinciliği sınavları 27 Kasım 2010 Cumartesi günü yarışmanın düzenlendiği illerde eşzamanlı olarak yapılacak. Erdemir’in 2007 yılında organizasyonunu üstlendiği matematik yarışmasına Zonguldak il birinciliği için İl genelindeki 41 okuldan 164 öğrenci katılacak.

 

40'A YAKIN GAZETE TEMSİLCİSİ KATILDI

Erdemir Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülşin Yöney, Erdemir’e ait Taş Bina’da 40’a yakın yerel ve yaygın gazete temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirdiği toplantıda yarışma ile ilgili bilgiler aktardı.

Sinevizyon eşliğinde bilgi aktaran Yöney açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Son 4 yıldır 11 OYAK İştirakine ve 15 ile yayılan yarışma bu sene Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlenecek. Bu illerde organizasyona Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, OYAK Beton, Renault MAİS, Erdemir, İsdemir, Ermaden ve Tukaş ev sahipliği yapacak. 27 Kasım 2010, Cumartesi günü düzenlenecek I. Aşama sınavına bu yıl  513 okul ve 2052 öğrenci katılıyor. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nca değerlendirilecek olan il birinciliği sınavları sonuçları yarışmanın gerçekleştirildiği illerde ayrı ayrı düzenlenecek ödül törenlerinde açıklanacak ve yarışmaya katılan öğrenci, öğretmen, okul müdürü ve okullara ödüller verilecek.

 

TEMEL AMAÇ

İlk kez 2002 yılında 5 il ve 107 okulda “Hayat Matematiktir” sloganı ile başlayan Liselerarası Matematik Yarışması’nda temel amaç; Türk insanının gündemine analitik düşünme ve çözümleme pratiğini yerleştirmek, Matematiğe ilgi duyan gençleri teşvik etmek, Matematik sevgisini aşılamak, Matematiğin yaşam ile bağını ortaya koymak, Başarı ve kazanma duygularını tattırmak, Kişisel iç disiplini artırmak, farklı dünyalara kapılar açmak olarak belirlenmişti. Böylelikle Matematiğin; evrensel dil olduğu, İnsanlığın ortak düşünme aracı olduğu, hem bilim, hem de sanat olduğu, bireylerin analiz, sentez, kavrama gibi akıl yürütmelerine olanak sağladığı, bireylerin kararlı, düzenli ve sistemli olmalarına yardım ettiği, zihin ve yetenek gelişmesine yardımcı olduğu anlatılıyor.

 

YARIŞMA 10.00’DA BAŞLIYOR

Yarışmaya özel okullar ve meslek liseleri dışındaki lise ve dengi okullar katılabiliyor. Yarışma kapsamında 27 Kasım 2010 Cumartesi günü 10:00-13:00 saatleri arasında, 15 ilde eş zamanlı olarak İl Birinciliği Sınavı yapılacak. 4 Sorunun sorulacağı ve 3 saat süren yarışmada her sonu 10’ar puanlık olacak. 15 ilin birincilerinin yarışacağı ve İstanbul’da düzenlenecek olan Final Sınavı ile yarışmanın Şampiyon Okulu belirlenecek.

 

SINAV ANADOLU LİSESİNDE

Zonguldak’ta Şirketimiz sorumluluğunda gerçekleştirilecek İl Birinciliği Sınavı Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi’nde yapılacak. Yarışmaya Zonguldak ili ve ilçelerinden 41 okul başvuruda bulundu. Zonguldak İl Birinciliği Sınavı’nda toplam 164 öğrenci yarışacak. Sınavda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen gözetmen öğretmenlerin yanı sıra Şirketimiz yetkilileri de görev yapacak. Sınav programı, sınav akabinde katılımcı ekipler için verilecek öğle yemeği ile sona erecek. İl birincisi okulun yarışmacı ekipleri aileleriyle birlikte Nisan-Mayıs aylarında İstanbul’da ağırlanacak. Misafir oldukları sürede İstanbul’un tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıma, üniversiteleri gezme ve mezunlarla karşılaşma fırsatı bulacaklar. Yarışmanın sonuçları ise Aralık ayında belirlenecek, gerçekleştiği İl’lerde düzenlenen törenler ile ödüller takdim edilecek.

 

ERDEMİR’DEKİ SON 3 YIL

Erdemir ilk olarak 2007 yılında yarışmanın Zonguldak organizasyonunu üstlendi. O yıl Zonguldak ili ve ilçelerinden 25 okul yarışmaya katıldı. Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi İl Birincisi oldu. 2008 yılında Zonguldak’tan katılım 35 okula yükselirken, Zonguldak İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi İl Birincisi olmaya hak kazandı. 2009 yılında Zonguldak’ta 37 okul il birincisi olmak için yarışırken, bu hedefe ulaşan Zonguldak Fen Lisesi oldu. 

 

KESE KESE ÖDÜL!..

Yarışmaya katılacak tüm öğrencilere çeşitli hediyeler, Yarışmaya katılan okulların sınav sonuçlarındaki sıralamasına göre 500TL-bin 500TL arasında nakdi yardım, İl birincisi okulun öğrenci, rehber öğretmen ve okul müdürlerine 1’er cumhuriyet altını, İl birincisi okulun öğrenci, rehber öğretmen ve okul müdürlerine plaket, Final sınavını kazanan şampiyon okulun öğrenci, rehber öğretmen ve okul müdürlerine 1000 TL değerinde 1 kese altın, Şampiyon okula 15 bin 000 TL değerinde karma laboratuar, Şampiyon öğrencilerin ailelerine bin TL değerinde hediye çeki.