Kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda çalışanların ücretlerinde yapılan yüzde 35 lik indirim 21 Mayıs 2010 Cuma günü saat 14.00'de İstanbul'da Oyak yöneticileri ile Türk Metal Sendikası yöneticilerinin yapacağı toplantıda ele alındı.

SALI GÜNÜNE KADAR SÜRE İSTEDİLER

Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda OYAK ve Türk Metal Sendikası yöneticileri son gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundular. Alınan bilgilere göre OYAK Yöneticileri, Türk Metal Sendikası yöneticilerinin taleplerini dinledi. Bu talepler doğrultusunda ilk ön incelemeler yapılırken, önümüzdeki hafta Salı günü (25 Mayıs 2010) tarihine kadar süre istendi. Bu süre içerisinde OYAK Yönetimi yeniden biraraya gelecek ve sendikanın talebini değerlendirerek kamuoyuna açıklamada bulunacak.

PAZARTESİ ÇELİK-İŞ İLE GÖRÜŞÜLECEK

Bir diğer gelişme ise İskenderun Demir Çelik Fabrikasında yetkili olan Çelik-İş Sendikası Yöneticileri ile OYAK Yönetimi, Pazartesi günü İstanbul'da biraraya gelecek ve sendikanın taleplerini değerlendirecek.

ÖNDER DUYURDU

Gazeteniz Önder'in sabah saatlerinde, "son dakika" olarak kamuoyuna duyurduğu toplantının gerçekleştirileceği haberi Kdz.Ereğli'de de hareketli dakikalar yaşattı. Özellikle pek çok esnaf, sivil toplum örgütü temsilcisi gazetemizi telefonla arayarak toplantı ile ilgili son gelişmeler hakkında ön bilgi almaya çalıştılar.

POSBIYIK AÇIKLAMIŞTI

Bilindiği gibi; Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Erdemirli yöneticilerle yaptığı görüşmede yüzde 35 ücret indiriminin Ağustos 2010 itibariyle kaldırılacağını, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi'ne yaptığı ziyaret sırasında açıklamıştı.