Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB)  iletisini paylaşan Kamuran Ayyıldız,  24 Haziran 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin yapılacağına vurgu yaptığı açıklamasında,  “oy kullanalım” dedi.

Birliğin gönderisi şöyle:

Birliğimiz seçim sürecinde üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

İçerisinden geçtiğimiz kritik dönemde seçimlere katılımın artması ve sandık güvenliğinin sağlanması oldukça önemli konulardır. Bu noktada ülkenin okumuş ve aydınlık bireyleri olarak bizlerin, seçime katılımın artırılması ve sandık güvenliğinin sağlanması konusundaki sorumluluğu daha da artmaktadır. Özellikle mühendis, mimar ve şehir plancılarının bu konular üzerinde hassasiyet göstermesi, toplumun diğer kesimlerinin yurttaşlık görevlerini yerine getirmeleri konusunda teşvik edici de olacaktır.



Oy Kullanalım!

Öncelikli görev ve sorumluluğumuz oy kullanmak ve çevremizdeki yurttaşları oy kullanması yönünde ikna etmektir. Bıkkınlık, umutsuzluk ve karamsarlık atmosferine teslim olmadan kesinlikle oy kullanmalıyız.



Sandık Kurullarında Görev Alalım!
 

Geçtiğimiz dönemlerdeki deneyimlerimizden biliyoruz ki, Sandık Kurulları oy kullanma ve sayım işlemi için en önemli mekanizmalardır. Usulsüzlükleri ve şaibeli işlemleri engellemenin ilk adresi Sandık Kurullarıdır. Kamu çalışanı olan meslektaşlarımız İlçe Seçim Kurullarına başvurarak sandık kurullarında görev alabilir. Sandık Kurullarında görev alabilmek için 30 Mayıs`a kadar gerekli başvurunun yapılmış olması gerekiyor. 



Sandık Müşahidi (Gözlemci) Olarak Görev Alalım!
 

Oy kullanma ve sayım işlemlerini takip etmek için resmi Sandık Kurulu üyesi olmak gerekmiyor. Tüm meslektaşlarımız seçimlerde istedikleri sandıklarda müşahitlik (gözlemcilik) görevini üstlenebilir. Müşahitlik işlemi siyasi partiler aracılığı ile yapılabileceği gibi bu konu özelinde organize olan bağımsız oluşumlar aracılığı ile de yapılabilir. Bunun için herhangi bir siyasi parti ya da bağımsız oluşuma başvurmak gerekmektedir. Hangi parti ya da oluşumun müşahidi olacağınıza siz karar verebilir ve demokrasi adına önemli bir adım atabilirsiniz

Ülkemizin aydınlık geleceği için umutlu olalım ve görev alalım.