Dede ve torununun öldüğü otomobile çarpan Ereğli Belediyesi'ne ait kamyonun şoförü ehliyetsizmiş, yurt dışından gelen ve dedektif gibi konuyu araştıran acılı baba kayınpederi ve oğlunun ölümü ile ilgili bilgilere ulaştı.

 

Kdz. Ereğli İlçesinde 11 Ağustos 2011 günü meydana gelen gelen ve dede ile torununun öldüğü kaza ile ilgili araştırma yapan gurbetçi Mehmet Ünalan, ilginç bilgilere ulaştı. Kayınpederi Bayram Turan yönetimindeki 67 LC 356 plakalı otomobilin karşı yönden gelen Ereğli Belediyesi'ne ait kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili yeni kamera kayıtları elde eden Ünalan, kazanın hatalı sollama sonucu meydana gelmediğini belgeledi.

 

BELGELER AVUKATTA

Belediyeye ait kamyonu kullanan şoförün ehliyetinin de olmadığını tespit eden Ünalan, oğlu ile kayınpederinin öldüğü kaza ile ilgili elde ettiği belgeleri avukatına verdiğini, sonucunu bekleyeceğini söyledi. Belen Sanayi Sitesi mevkiinde 1 Ağustos günü saat 14.30'da meydana gelen kaza sonrasında olayı gördüğünü iddia eden bazı vatandaşlar ve kamyon sürücüsü; B.T.'nin (59) 67 LC 356 plakalı otomobille, önünde giden kamyonu solladığı sırada karşı yönden gelen Siyami Güler yönetiminde ki 67 TR 910 plakalı Ereğli Belediyesi'ne ait kamyonla çarpıştığını söylemişti. Kazada Sirilanka'dan gelen torunlarını gezmeye götüren Bayram Turan olay yerinde hayatını kaybetmiş, otomobilde bulunan torunları Ekrem Ünalan (10) ve Hasan İhsan Ünalan (7) da ağır yaralanmıştı. Kazadan 6 gün sonra da Ekrem Ünalan vefat etmişti.

 

OTOMOBİL KAMYONUN

ARKASINDA DEĞİL ÖNÜNDEYMİŞ

Kazanın olduğu tarihte görevi gereği Srilanka'da olan Mehmet Ünalan, kayınpederini ve oğlunu kaybettiği kaza ile ilgili araştırma yapmaya başlayınca ilginç detaylara ulaştı. Mehmet Ünalan, olay günü önünde giden kamyonu solladığı sırada karşı yönden gelen kamyonla çarpıştığı iddia edilen Bayram Turan'ın kamyonun arkasında değil, önünden gittiğini Belen Sanayi Sitesi Güvenlik kamerası kayıtlarından tespit etti.

İŞLERLE İLGİLENEMEDİM

Kaza ile ilgili kamera kayıtlarının internette olduğunu öğrenince araştırmaya karar verdiğini belirten Ünalan, Kaza meydana geldiğinde Yurtdışındaydım. Kayınpederimin ve oğlumun hayatını kaybetmesi sonrasında çoğu işlerle ilgilenemedim. Ancak görüntülerin İnternet sitelerinde olduğunu duyunca olayı araştırmaya karar verdim. İnternet sitesindeki görüntüleri araştırdıktan sonra Belen Sanayi Sitesi'ne giderek oradaki dükkânlarda bulunan güvenlik kamera görüntülerini araştırmaya başladım. Sanayi sitesi yönetiminin merkezi güvenlik kamera görüntülerine ulaştım. Oradaki görüntülere ne polis arkadaşlar ne de haberci arkadaşlar ulaşamamış. Görüntülerden kimsenin haberi de olmamış. Sanayi sitesi yönetiminin 4 ayrı kameradaki görüntülerini alıp incelediğimizde kayınpederim Bayram Turan'ın sollama yapmadığı, kamyonun arkasında değil önünde gittiğini tespit ettik. Daha sonra solladığı iddia edilen kayınpederimi arkadan takip eden kamyon sürücüsüne de ulaştım. Kendisi ile görüştüğümde kayınpederimin kendisinin önünden gittiğini, kaza öncesinde kayınpederimin kendi şeridinde ilerlediğini söylüyor. Ancak orada dile getirdikleri ve trafik polisinin tuttuğu raporlarda bu görüntüler olmadan, oradaki görgü şahitlerinin ifadelerine dayattırılmış ve çok sağlıklı bir rapor tutulmamış." dedi.

 

"KAMYON SÜRÜCÜSÜ EHLİYETSİZ"

Araştırmasına devam ettiğini dile getiren Mehmet Ünalan, kazada kayınpederi ile çarpışan kamyon sürücüsünün ehliyetsiz olduğu bilgisine de ulaşmış. Ünalan Araştırmaya devam ettiğimde kayınpederim ile çarpışan kamyon sürücüsünün cezalı olduğu için ehliyetinin olmadığını öğrendim. Alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine 6 ay el konulmuş. Daha sonra 1 yıl daha el konulmuş. Kaza yaptığında da alması gereken rehabilitasyon kursunu almadığı için ehliyetini alamamış. Dolayısıyla ehliyeti emniyette rehin durumda. Yani kaza esnasında ehliyetsiz araç kullanıyormuş. Kazanın hemen sonrasında kamyon sürücüsünün belediyedeki işinden emekliye ayrılması da kafamızda ayrı bir soru işareti oluşturdu. Kamyonun o andaki hızı ölçülebilirdi. Takograftan çıkarılabilirdi. Yükün ne kadar olduğu tespit edilmemiş. Görüntülere bakıldığı zaman yol çift şeritten tek şeride düşüyor. Kamyonun yanında da bir minibüs gözüküyor. O görüntüleri de biraz irdelediğimiz zaman minibüsü solluyor ve hafif hızlanıyor kamyon. Kayınpederim bunu gördüğünde panikleyerek frene basmış olabilir. Bu konu tam olarak irdelenmemiş raporda. Bu konuların yeniden araştırılması için böyle bir araştırma içerisine girdik. şeklinde konuştu.

 

"BELEDİYEDEN KİMSE ARAMADI"

Kayınpederi ile oğlunu kaybettiği kazaya belediyeye ait kamyonun neden olduğunu belirten baba Mehmet Ünalan, ancak bugüne kadar Ereğli Belediysi'nden hiçbir yetkilinin kendisini aramadığını söyledi. Ünalan sözlerini şöyle sürdürdü: Kayınpederim hayatını kaybettiği kazada iki çocuğum da ağır yaralandı. 10 yaşındaki oğlum ve 7 yaşındaki diğer oğlum yoğun bakımda kaldı. Büyük oğlum yaşam savaşını 6 gün sürdürebildi. Kazanın meydana geldiği günden bu yana da yaralı olan oğlumun tedavisi ile ilgileniyorum. Bugüne kadar ne belediyeden ne de kaza tarafından başsağlığı için bile arayan olmadı. Belediye şoförün ehliyetsiz çalıştırılması ve emekliye sevk edilmesiyle birlikte bir şüphe oluştu. Bu nedenle de konuyu sonuna kadar araştırmaya devam edeceğim.

 

O SÜRÜCÜ DE KONUŞTU

Kazadan sonra otomobil sürücüsünün kamyonu hatalı solladığı iddia edildi. Günler sonra konuşan kamyon şoförü, sürücünün kaza esnasında kendisini sollamadığını söyledi. 67 DL 505 plakalı kamyonun şoförü Yıldıray Kızılcık, Kaza yapan otomobilin sürücüsü Belen Sanayi Sitesi kapısının hemen üst tarafında beni solladı ve sağ sinyalini vererek kendi şeridine girdi. Daha sonra kendi yolunda giderken zig zag çizmeye başladı. Ondan sonra da kayarak sol şeride girdi. Kamyona çarptıktan sonra da bana doğru kayarak gelmeye başladı. Ben de frene basarak su kanalına doğru girdim. Bahse-dildiği gibi hatalı sollama sonucu meydana gelen bir kaza olmadı. dedi. (Cihan Haber Ajansı)