SOĞANLIYÖRÜK SUYU: OSB’ye giden yol orada Muhtarlar Derneği Başkanının köyü var, orada Hamzafakıllı var ‘evet’ çıktı, suyunu veren Gülüç Belediyesi bu suyu kesti mi? O güzergahın yolları yapılmadı biran evvel yapılmasını arzu ediyorum. Ereğli’ye bağlanırsa 10 gün içerisinde asfalt yapılacaktı gelip gidelim bakalım yolların haline.

OLURDA GÖRÜRÜZ: Ankara’da 1 haftada bitirdiğim bir işi ben 6 ayda bitiremiyorum. Bunun altını çiziyorum. Birileri milletvekili olursa çok daha fazla hizmet yapacağını söylüyorlar ya olurda görürüz. Ben orada da her şeyi açık seçik ortaya koyarım. Ben gazetecilerin vicdanında neyin ne olduğunu benden iyi bildiğine inanıyorum.

DOSYA ANKARA’DA: Bartın, Karabük vilayet olmuş, olabilir. Onlar görevini o zaman yaptı. Biz treni kaçırdık. Yeni hükümetin önünde popülizme dayalı ilçeleri il yapma, İl’leri de Büyükşehir yapma noktasında bir durumda olursa bunun hesabını bana sorabilirsiniz. Bütün veriler gelecekteki ilçelerin il olma noktasında Ereğli’nin İl olma alt yapısına haiz olduğunu biz belgeleri ile Ankara’daki yetkililerin önünde koyduk.

TABELAYI İNDİRECEĞİZ: Sevginin, barışın dostluğun bir hakim olduğu bir Kdz.Ereğli istiyoruz. Kdz.Ereğli’de öyle bir şehir görüyor musunuz? Sevgi, dostluk varsa o tabelanın altında hep birlikte resim çektirelim ya da bu kentte sevginin barışın dostluğun hakim olmadığını söyleyerek o tabelayı oradan indireceğiz.

ARAMIZDAKİ FARK: Ereğli’de arsa yok arsa üretiyoruz kiminle tabiî ki yerel yöneticiler ile. Ürettiğimiz arsayı en verimli şekilde paylaşmak istiyoruz kiminle tabiî ki yerel yöneticiler ile. Çünkü aynı geminin içerisindeyiz. Fazlı Erdoğan sadece Ereğli’nin değil Zonguldak’ın milletvekili Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekili. Beni yıpratmakla beni kabul etmemekle aslında kendinizi milleti inkâr etmiş olursunuz. Biz şov meydanlarında değil hizmet üretme noktasındayız aramızdaki fark bu.

AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığının düzenlediği değerlendirme toplantısında 2010 yılında yapılan çalışmalar masaya yatırıldı, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan projeler anlatıldı. AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, AKP İl Genel Meclisi Üyesi Nail Eski, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıftı Gültekin, AKP ilçe yöneticileri, AKP’li Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Hicabi’nin Yeri’nde gerçekleştirilen toplantı öncesi AKP’li yöneticiler gazetecilere 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı nedeniyle çiçek verdiler. AKP Kdz.Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Nail Eski, 2010 yılı ile ilgili yaptığı değerlendirme konuşmasında, “Kdz.Ereğli’nin 750 kilometre yol ağı var. 2010 yılında 16 köyümüze parke verildi, 430 kilometre yolumuzda 13 bin ton rotmiks harcadık. Velidağı asfaltı tamamlandı, Ormanlı-Uludağ yol güzergahında 4  kilometrelik alanda bitti. Yardım ödeneğinden 2010 yılı içerisinde köylerimize desteklerimiz oldu 2011 yılı içerisinde de yardımlarımız devam edecektir” dedi.

VERİMLİ BİR 2010
AKP’li Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyeleri adına konuşan Mustafa Kumaş’da, Kdz.Ereğli’nin yararına olan her şeyde var olduklarını belirterek, “Ereğli için iyi ne yapılıyorsa desteğimiz devam edecektir” sözleri ile konuşurken Belediye Başkanı Rıftı Gültekin’de yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin konuşmasında, “2010 yılının en önemli olaylarından biri referandumdu. Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı olarak Ereğli’de önemli bir başarı elde ettik. Sandıklarımıza sahip çıktık her sandıkta bir partilimiz bulundu. 2010 yılı Kdz.Ereğli için verimli bir yıl olarak geçmiştir. Ereğli’nin kent olması yönünde çalışmalar yapıldı, yeni hizmetlere imza attık. Sosyal Güvenlik Kurumu Kdz.Ereğli’ye Şube açtı yine Emniyete pasaport şubesi açıldı vatandaşlarımızın Zonguldak’a gitmelerinin önüne geçtik işlemlerini artık Kdz.Ereğli’de yaptırabiliyorlar.

BELEDİYE SUYU İÇİLMİYOR
Devlet Su İşleri’nin çalışmamsı vardı o tamamlandı, 6 metreye 9 metre devasa bir menfez yapıldı, sel baskınlarından kurtulduk diyebiliriz. Yine şunu da belirtmek istiyorum su arıtma tesisi yapılması için çalışmalarımız var bu çalışmalara büyük önem veriyoruz. Çünkü Kdz.Ereğli’de evlerde ve işyerlerinde belediye suyu içilmiyor damacanalar kullanılıyor, yıllardır musluklardan içilemez su verdiler. Spor salonumuzun faaliyete girdi, eğitim konusunda eksiklikler giderildi sorun kalmadı diyebiliriz. Duble yol çalışmaları sürüyor tüneller açıldı, tünelin aydınlatma işi ihalesi bitti. Mayıs ayında inşallah komple bu yol güzergahının devreye girmesini hedefliyoruz. OSB’nin yol problemi vardı 4.5 trilyon bedelle yol ihalesi yapıldı. 2011 yılında Devlet Hastanesi, Adliye Sarayı, Fen Lisesi’nin yapılması yine üniversite kenti olabilmek için alt yapı çalışmaları sürecektir” dedi.

GÜLÜÇ SUYU KESTİ Mİ?
Kdz.Ereğli’de Kaymakam, Zonguldak’ta Vali var. Soğanlıyörük’te Kdz.Ereğli’nin asıl su kaynaklarından biri vardır. Şu oldu bu oldu, devlet görevinin başında. Referandumdan ‘evet’ de çıkar ‘hayır’ da çıkar. Benim fabrikamın olduğu yol Ereğli OSB’ye giden yol orada Muhtarlar Derneğinin köyü var, orada Hamzafakıllı var orada da ‘evet’ çıktı, suyunu da Gülüç Belediyesi veriyor. Gülüç Belediyesi bu suyu kesti mi? kesmedi. İkinci konu şuan yollarımız tam yapılmadı biran evvel yapılmasını arz ediyorum. Ereğli’ye bağlanırsa 10 gün içerisinde asfalt yapılacaktı gelip gidelim bakalım yolların haline. Böyle bir niyetle kestiğini tahmin etmiyorum, bunu yetkililere sormak lazım. 25-30 senedir bu su nasıl akıyorsa nasıl vatandaş istifade ediyorsa, su medeniyettir yolda hayattır bunlara baktığımız zaman suyun olmadığı hiçbir yerde hayatta medeniyette yoktur.

SAVCILIĞA VERİN
Eğer borcu harcı varsa suyunu kesmezsin ama borcunu önceden alabilirsin, ilgililer araştırmalar da yapıyor. Bunu da bilerek kestim diyorsa elinizde belge bilginiz varsa, bu suçtur, götürüp savcılığa başvurun. Sizde varsa bana getirin yetkilileri göreve davet edelim. Bana vermeyenin suyunu keserim, binasını yıkarım, evine şunu yaparım bunu yaparım. Ereğli’de hepiniz biliyorsunuz ben siyaset yapmak adına söylemiyorum 100’e yakın dosya var bu dosyaların hepsi 10 senedir yıkım kararı çıkmış yıkım kararı çıkan dosyalar belediyenin elinde makine parkı olmadığından dolayı yıkılmamış.
KORKU KAOS KENTİ
Bazı dosyalarda var ki bir ay içerisinde karar çıkıyor 10 gün içerisinde yanına gidiliyor 15’ncü günü bütün hayatı tepesine indiriliyor. Onun için her türlü makine parkı var. Basın bunları adaletli yazsın, Kdz. Ereğli korku kaos kenti olmasın diyin. Biz bunu hoş görmüyoruz diye uyarın.

ANKARA’DA 1 HAFTADA
EREĞLİ’DE 6 AYDA BİTİYOR

Uzun atlamayı sevmiyorum. Bir tesis 20 yıldır var burada bir çalışma için 20 senedir bir dilekçen var mı? Gündemi belirlemek için iktidardan isteniyor. İktidarın yolu resmiyetten geçer. Resmi olarak talep ediliyor. İstensin gerekirse omuzum da değil başımda taşırım. Ankara’da 1 haftada bitirdiğim bir işi ben 6 ayda bitiremiyorum. Bunun altını çiziyorum. Birileri milletvekili olursa çok daha fazla hizmet yapacağını söylüyorlar ya olurda görürüz. Ben orada da her şeyi açık seçik ortaya koyarım. Ben gazetecilerin vicdanında neyin ne olduğunu benden iyi bildiğine inanıyorum. Sizin vicdanınız bu işlerin olacağınıza aklınız basıyorsa bütün işinizi gücünüzü bırakın bu işi daha iyi yapanı Ankara’ya taşıyın.

DOSYA ANKARA’DA
Bartın, Karabük vilayet olmuş, olabilir. Onlar görevini o zaman yaptı. Biz treni kaçırdık. Yeni hükümetin önünde popülizme dayalı ilçeleri il yapma, İl’leri de Büyükşehir yapma noktasında bir durumda olursa bunun hesabını bana sorabilirsiniz. Bütün veriler gelecekteki ilçelerin il olma noktasında Ereğli’nin İl olma alt yapısına haiz olduğunu biz belgeleri ile Ankara’daki yetkililerin önünde koyduk. Tekrar söylüyorum Türkiye’de bir İl yapma hamlesi bir şey yok. Bu saatten sonra bu konulara karnım tok. Demir tavında dövülür.

ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ
Tabiî ki resmi olarak 3 ay kala süresi ne ise belediye başkanları, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz yani resmi seçilmiş görevli olan seçilmiş arkadaşlarımız ile normal prosedüre göre yüksek seçim kurulunun aldığı karar gereği 3 ay gibi süre yani Haziran 12’de olursa Mart’ın 2’sinde istifa etmeleri gerekecek. Ben aday sayısı fazla olursa sevinirim asla ama asla kıskançlık duymam.

GAZETECİLERE SORUYORUM
Sevginin, barışın dostluğun bir hakim olduğu bir Ereğli istiyoruz. Bütün gazetecilere soruyorum Kdz.Ereğli’de öyle bir şehir görüyor musunuz? Siz kendi aranızda ne kadar barışıksınız? Sevgi ve dostluğa ihtiyacınız yok mu, varsa o tabelanın altında hep birlikte resim çektirelim. Yukarıdaki ile biz birlikte miyiz değimliyiz diye. Bir tabela var ya o tabelayı kendi bünyemize getirip koyacağız fiiliyatta bunu göreceğiz ya da gideceğiz o tabelayı oradan indireceğiz. Bu kentte sevginin barışın dostluğun hakim olmadığını söyleyeceğiz. Yeni bir yarışa gireceğiz bu yarış 2011 yılında seçim yılı ama biz ekonomik olarak geçim yılı hizmet yılı olarak ilan ediyoruz. Ereğli’de en iyi şekilde nasibini alacak. Başbakanımız nasip olursa Şubat ayında gelecek Ereğli’ye de gelmesi düşünülüyor. OSB’deki yatırımlar ve diğer bölgelerdeki çalışmalar tersanelerin önü açılıyor merak etmeyin inşallah yine 5 bin kişi çalışacak. Filyos projesini Başbakanımız ile yukarıdan aşağıya a’dan z’ye tarayacağız.

EREĞLİ-DEVREK YOLU
Kdz.Ereğli-Devrek yolu gerçekten yazılıp çiziliyor. Yargı meselesinde 3 yıldır savaş verildi. O işi alan arkadaş sıkıntılar oldu iflas etmiş. Genel Müdürlük bu projenin 16 kilometresi yeniden Ocak ayı içerisinde ihaleye çıkıyor en kısa zamanda güçlü bir firmanın alması diğer 32.5 kilometre işi alan firma ile beraber inşallah önümüzdeki dönem daha iyi noktaya getireceğiz. Belki biraz gecikti ama bizden kaynaklanan bir şey değil, şanssız dönem şanssız bir müteahhide düştü. 2011 yılı bizim güzel hizmetlere imza atacağız. Ereğli-Düzce yolu 30 yıl önce ihale edilmişti son yıllarda görüyorsunuz ne hale geldiler oradakileri de görmek gerekir. Devrek-Ereğli yolunu yapan hükümet Ereğli-Devrek yolunu niye yapmasın, Ereğli-Zonguldak yolunu yapan hükümet neden yapmasın? Oradaki insanlarımızın bir alt yapıya bir kültür düzeyine ihtiyacı var. Bölge müdürünü getirdik Subaşı’na adamı bir dövmediğimiz kaldı.

3 TANE OLMAZSA OLMAZIMIZ
Kdz.Ereğli’de iş yapmak çok kolay değil. Bizim şuanda 3 tane olmazsa olmazımız var bunlar devrede. Bunlardan biri üniversite, bunun alt yapısını hazırlamaktayız. Kdz.Ereğli’de DDY arazisi var, Türkiye’de ilk defa vergi borcuna mahsuben bir yapılanmaya gidildi, hazineye burası devredildi. Gerçekten maliye bakanlığı ile bunu alıncaya kadar göbeğimiz çatladı, başardık. Birilerine dedik ki buraya resmi kurum alanı yazmayın, resmi kurum alanı yazarsanız her resmi kurum oradan talep eder ve nihayet dediğimiz oldu. Belediyenin yazdığı resmi kurum alanını ben değiştiremem. Bu önceden planlanmış planlanmamış onu da bilmiyorum.

ŞOV DEĞİL HİZMET ÜRETİYORUZ
Ereğli’de arsa yok arsa üretiyoruz kiminle tabiî ki yerel yöneticiler ile. Ürettiğimiz arsayı en verimli şekilde paylaşmak istiyoruz kiminle tabiî ki yerel yöneticiler ile. Çünkü aynı geminin içerisindeyiz. Fazlı Erdoğan sadece Ereğli’nin değil Zonguldak’ın milletvekili Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekili. Beni yıpratmakla beni kabul etmemekle aslında kendinizi milleti inkâr etmiş olursunuz. Son güne kadar da o duyarlılıkla mücadele yapmaya çalışıyorum. Biz şov meydanlarında değiliz hizmet üretme noktasındayız aramızdaki fark bu. Fen Lisesi’nin yeri ile ilgili görüşmelerde bulunduk inşallah 2012 yılının sonuna kadar Ereğli Fen lisesine kavuşacak.

GÜNÜ GÜNÜNE TAKİP
Ereğli Başsavcılığı tutmuş bir rapor vermiş Ankara’ya. İnanın 2 ay önce baktım 6 bin metre kareye sığdırmışlar binayı, şuan 12 bin metre kareye çıkardık inşaattan anladığımız için. Biri ile görüştük Alaplı’dan, Zeki Yiğit benim öğrencim var Adalet Bakanlığında müsteşar yardımcısı o da bizim hemşerimiz dostumuz. Günü gününe takip ediyoruz. En iyi projeyi en kısa zamanda nasıl ihale ederiz diye. Türkiye’de 128 tane adalet sarayı yapıldı Ereğli’de yapılamadı ben bunun ızdırabını çekiyorum. Projeyi buluyorsun arsayı bulamıyorsun, zemini tutturuyorsun projeyi eksik yapmışlar.
5 TRİLYONA YER ALDIK
Ben Ereğli’nin sağlığından eğitimden sorumluyum ama proje üreten bir noktasında değilim. 5 Trilyona yakın para ödeyerek hastane yeri aldık, 2 taksiti kaldı. Hiçbir sorunumuz yok, para ile yer aldık. 1 Yıldır bunun eksikliklerini tamamlatmaya çalışıyoruz bu benim görevim değil ya. Yolu dardı meclis kararı ile genişlettik. 120 dönüm arsanın üzerine 42 dönümüne anca oturtabiliyoruz. Sizinle çok şeyleri paylaşmak isterim ama hep birlikte altında kalıyoruz. Temelini atıncaya kadar defolu olan hiçbir şeyi paylaşmak istemiyoruz. Ereğli’nin bana inanmayan biri varsa gelir gerçeğini ona takdim ederim. Toplu konut yapılmış arsasının tapusunu almış onlarla da uğraşmak istemiyorum. Tadilat projesi geçte olsa geçti. Bu tadilat projesi ile hastane yeri ile ilgili tabiî ki yetkililer çıktı şunu söyledi artık hastane ile ilgili hiçbir sorun kalmadı hemen hükümetlerden milletvekillerinden beklentimiz temelini atsınlar. Sizde bilirsiniz ki bu bir ay askıda kalacak. Askıdan inince son şekli ile proje müellefine gidecek oda çizecek bunun ihalesi yapılacak eğer yine bir itiraz olmazsa bu konu ile ilgili açıkça temelini atacağız. Ben bu işi biran evvel bitirmesi için mücadele ediyorum. Mart’ın 15 veya sonunda ihalesini yaptırmaya çalışacağız. Toplu konut idaresi bunu yapacağız inşallah Nisan ortalarında da temelini atarız.

TACİZ EDİLİYOR
Bizim bir Gülüç Belediyemiz var. Kanunlar çerçevesinde gelecekte ilgili nasıl bir durum arz edecekse 2014 yılında şekillenecek. Daha şimdiden telefonlar edilerek onu sıkıştırarak taciz edilerek makinen varsa ver borcun varsa ver kardeşim ikisi de ayrı ayrı. Onları haritalarda gösterip mahallem kümes gibi göstermek hoş değil.