Çalıp kaçtılar!

 

Zonguldak çarşı merkezinde hırsızlık olayına karışan kişi ya da kişiler kayıplara karıştı. Alınan bilgilere göre Zonguldak İl Merkezi Polis Merkezi Amirliğinde yapılan açıktan hırsızlık olayı şu şekilde: Müşteki R.K., önceki gün saat 17:00 sıralarında işyerinde girişin sağ tarafında bulunan dolabın masasına koyduğu el çantasındaki cüzdanından para bozduğunu ve tekrar aldığı yere fermuarı açık vaziyette ve cüzdanı da içerine koyarak bıraktığını, saat 19:00 sıralarında el çantasının yerinde olduğunu ancak cüzdanının yerinde olmadığını, cüzdanın içerisinde 3 bin 400 TL nakit para kendisine ait b sınıfı ehliyet ve annesine ait maaş kartı olduğunu beyan etmiş, şüpheli veya şüphelilerin aranmasına başlanarak olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir.

 

 

Hastaneye götürmedi!..

 

Zonguldak’ta meydana gelen trafik kazasında, Zonguldak’a iş için gelen şahıs bir kişiye çarptı, şahsın kendisini hastaneye götürme teklifini ise red ettiği iddia edildi. Alınan bilgiler şu şekilde, müşteki Y.A., yolun karşısına geçtiği sırada M.E.K. isimli şahsın kullandığı aracın kendisine çarptığını, araç sürücüsüne kendisini hastaneye götürmesini söylediğinde şahsın kendisine bir şeyin yok diyerek olay yerinden aracı ile ayrıldığını iddia etti. Yapılan araştırmada aracı kullanan şüpheli şahıs tespit edilirken şahıs ile yapılan telefon görüşmesinde Zonguldak İline iş için geldiğini, Zonguldak’ta bulunmadığını, İstanbul’da ikamet ettiğini belirtti. Olay ile ilgili soruşturma ise sürüyor.

 

 

Kredi çekti ama!..

 

Zonguldak’ta güveni kötüye kullanma suçlaması ile yasal işlem yapıldı. Alınan bilgilere göre müşteki G.A., daha önce şüpheli şahıs O.K. için 20 bin TL kredi çektiğini, şahıstan ödeme yapmasını istediğinde kendisine maddi durumunun kötü olduğunu söyleyerek iki taksitten başka hiçbir ödeme yapmadığını ve sürekli olarak kendisini atlattığını beyan etti, şüpheli yakalanarak olayla ilgili tahkikata başlanıldı.

 

 

Çöp dökecekti!..

 

Zonguldak’ta meydana gelen ilginç olayda çöp dökmek isteyen bir kişinin kafasına önce bira şişesi attılar ardından da darp ettiler. Çarşı Polis Merkezi amirliğince kasten yaralama ve hakaret suçlaması ile yapılan işlem şu şekilde: Müşteki M.S., önceki gün saat 00:30 sıralarında çöp konteynırına çöp attığı sırada  yanında bir aracın durduğunu, aracın içinde bulunan şahısların muhtemelen alkollü olduğunu, çöpü attığı sırada başına bira şişesinin isabet ettiğini, akabinde şahısların kendisini darp ettiklerini beyan etti. Hastaneye götürülen ve hayati tehlikesinin bulunmadığına dair doktor raporu alınırken şüpheli 2 kişinin ise alkollü olduklarına dair doktar raporu alındı.

 

 

Şandaj iddiası

 

Soğuksu Polis Merkezi Amirliğinde şantaj ve tehdit iddiası ile M.B. isimli vatandaş hakkında yasal işlem yapıldı. Alınan bilgiler şu şekilde: Müşteki Y.E., saat 10.00 sıralarında sahibi şüpheli M.B. isimli şahıstan 2006 model Ford Focus marka araç kiraladığını ve açık senede imza attığını,  aynı gün aracın arızalandığını ve aracı Zonguldak merkezde götürdüğünü, şüpheli şahsın araç masrafının 800 TL olduğunu söylemesi üzerine parayı ödediğini, ancak şahsın aracın başka masrafını bahane göstererek kendisinden 910 TL para istediğini ve açık senedi göstererek işleme sokarım diyerek kendisine şantaj yaptığını iddia ederek şikayetçi oldu. Şantaj ve tehdit iddia edilen M.B. ise polis tarafından yakalandı.

 

 

Bıçakla yakalandı

 

Kilimli Polis Merkezi Amirliği şüpheli bir kişinin üzerinde yaptığı aramada 2 adet bıçak yakaladı. Alınan bilgiler ise şu şekilde: Önceki akşam saat 20.15 sıralarında Kilimli’de şüpheli görülen M.K.’nin yapılan kaba üst aramasında 2 adet bıçak bulundu, kahverengi saplı bıçağın kesici kısmı 12 cm sap kısmı 14 cm uzunluğunda olduğu, siyah saplı bıçağın ise kesici kısmı 10.5 cm sap kısmı 13 cm olduğu anlaşılırken, şahıs kahverengi bıçağın G.G.’e ait olduğunu söylemesi üzerine G.G. isimli şahıs polis tarafından yakalandı, kahverengi bıçağın kendisine ait olduğunu doğruladı olay ile ilgili de soruşturma sürdürülüyor.

 

Tezgahtan aldılar

 

Alaplı’da açıktan hırsızlık suçu meydana geldi. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin verilen bilgi ise şu şekilde: Mağdur R.K., balıkçılık işi yaptığını, önceki gün saat 20:30 sıralarında balıkları sattıktan sonra tezgahını yan tarafına bıraktığını, bir gün sonra saat 11:00 sıralarında tezgahın yanına geldiğinde tezgahın alt bölümünde dolap içerisinde bulunan çift gözlü terazi ve bu teraziye ait ağırlıkların yerinde olmadığını gördüğünü beyan etti. Yapılan araştırmada bilgi veren şahsa ait işyerinde bulunan tartı ve ağırlıklar mağdur R.K.’ye teslim edilirken, söz konusu terazi ve ağırlıkları çalarak bilgi veren şahsa satan şüpheli H.Ö. ise yakalanarak olayla ilgili tahkikata başlanıldı.

 

Kıskıvrak yakalandı

 

Çaycuma’da otadan hırsızlık yapan 2 kişiden biri kıskıvrak yakalandı. Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğünden hırsızlığa teşebbüs suçu ile verilen bilgi şu şekilde: Önceki akşam saat 23.35 sıralarında üzerinde faaliyet gösteren iş yeri önünde park halinde bulunan müşteki şahsa aracın akülerini hırsızlamaya çalışan şahısların olduğu yönünde ihbar alınmış, ekip olarak bahse konu yere ivedi gidilmiş ve olay yerinden koşar halde uzaklaşmaya çalışan 2 erkek şahsın olduğu tarafımızca görülmüş, şüpheli E.A. isimli şahıs yakalanmış, diğer şüpheli şahsın çevrede yapılan araştırmalar neticesinde yakalanması mümkün olmamış, firari şüphelinin aranmasına başlanarak olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir.

 

İyiki polis aramış

 

Gökçebey Hükümet Konağında gerçekleştirilen bir ihaleye alınmadığını belirten kişi polisten yardım istedi. Polisin ihaleye girmesini sağladığı kişi ile diğer grup arasında yaşanan kavgayı yine polis önledi. Gökçebey İlçe Emniyet Amirliğinden konuya ilişkin verilen bilgi şu şekilde: Polis Merkezini arayan M.K. isimli şahıs, ihaleye katılacağını ve hükümet konağının karşısında bulunduğunu, ihaleye katılacak diğer taraf olan M.K., G.K. ve T.A. isimli şahısların kendisinin ihaleye girmesini önlemek amacıyla hükümet konağına girmesine engel olduğunu bildirmesi üzerine ekip olarak Hükümet konağına gidilmiş ve şahsın herhangi bir sorun olmadan hükümet binasına girişi sağlanmış, ihale devam ettiği sırada müşteki-şüpheli şahıslar ile şüpheli-müşteki şahıslar arasında kavga çıkması üzerine şahıslara müdahale edilmiş ve ayrılmaları sağlanmış, şahıslardan M.K. Çaycuma Devlet hastanesine sevk edildiğinden ifadesi alınamamış, M.C.Ö., M.K. ve T.A. ‘ın BTM ile giderilir şeklinde, G.K. ve G.K.’nın şikayeti yoktur şeklinde doktor raporları alınmış, şüpheliler yakalanarak olayla ilgili tahkikata başlanmıştır.

 

 

Kaçak telefonlara el konuldu…

 

Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri gümrük kaçağı cep telefonlarına el koydu. Alınan bilgilere göre Kom Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu istihbari çalışmalarda, şüpheli E.K. isimli şahsın işyerinde gümrük kaçağı cep telefonu bulunduğu bilgisi elde edilmiş, gerekli arama kararına istinaden şüpheli şahsın işyerinde arama yapılmış, yapılan aramalarda 121 adet Klonlanmış gümrük kaçağı cep telefonu ve 6 adet klonlama işleminde kullanılan Box cihazı ele geçirilirken olay ile ilgili soruşturma ise sürüyor .

 

 

Çakmak gazı çekmişler!..

 

Zonguldak’ta küçük yaştaki iki çocuğun liman arkasında çakmağın içerisinde bulunan gazı çektikleri birinin diğerinin cep telefonu almasıyla ortaya çıktı. Verilen bilgilere göre müşteki R.A., A.K. ve bir arkadaşıyla birlikte Liman arkasına çakmak gazı alarak gittiklerini, şahısların burada çakmak gazı çektikleri sırada şüpheli A.K. isimli şahsın kendisinden müzik dinlemek için telefonunu istediğini, kendisi de şahsa güvenerek Nokia N73 marka telefonunu şahsa verdiğini, bir müddet sonra şahıstan telefonunu istediğinde telefonun kendisinde olmadığını söylediğini iddia ederek şikayetçi oldu. Polis ise şikayetin ardından işlem başlattı, telefonun nerede olduğu ise açıklandı.

 

 

Polisi görünce!..

 

Zonguldak’ta polis trafik güvenliğini tehlikeye sokma, bıçak bulundurma, uyarıcı madde satın almak, kabul etmek suçlaması ile işlem yaptı. Çarşı polis merkezi amirliğince verilen bilgiler şu şekilde: Haber merkezinin önünde bulunan  araç sürücüsünün yüksek sesli müzik dinlediğini anons etmesi üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etmiş, A.B. isimli şahsın ekip aracını görmesi üzerine aracı bırakarak kaçmaya başlamış, bir müddet sonra şüpheli şahıs yakalanmış, araç içerisinde yapılan aramalarda aracın torpido gözünde yaklaşık 5 gram ağırlığında esrar tütün karışımı madde ve sap kısmı 15 cm, kesici kısmı 14 cm olan sustalı  olarak tabir edilen bıçak bulunmuş, şüpheli şahsın alkollü olduğu ve ehliyetsiz şekilde araç sürdüğü tespit edilmiş, olayla ilgili tahkikata başlanmıştır.