TÜRK-İŞ’e bağlı Sendikaların yöneticileri  Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’yı ziyaret ederek İstanbul’da yaşanan bombalı terör saldırısında şehit düşenler için taziyede bulundu.

 

ACIMIZ, ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK

 

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TÜRK-İş’e bağlı sendikaların bu ziyaretteki başkanlığını yaptı. Demirci, “İstanbul’da meydana gelen terör eylemler sonucu polis-sivil şehitler vermemiz ve onlarca insanımızın yaralanması emekçiler olarak bizleri de derinden üzmüştür. Acımız, üzüntümüz kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüktür.

TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalar olarak sizlere başsağlığı diliyoruz. Yaradan Mevlam, inşallah böyle olayların bir daha tekrarını göstermez. Ülkemizin birliğini ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz.

Vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” Dedi.

 

“TÜRK-İŞ’İN DURDUĞU YERİ BİLİYORUZ”

Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, ziyaretten onur duyduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Bu ince davranışınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Zonguldak’ın Emniyet Müdürü olarak buraya gelmiş, Zonguldak’ı yeni yeni anlamaya çalışan, buraya katkı vermeye çalışan bu ülkenin bir evladı olarak TÜRK-İŞ’in bu kadar yoğun, geniş, kapsamlı olarak ülke genelinde yapmış olduğu davranışı heyecanla ve takdirle karşılıyorum. Onur verici bir hareket, bir yaklaşım olarak görüyorum.

Bu ülkenin evlatları, bu toprağın çocukları, bu halkın hizmetkarı olan biz polislere vermiş olduğunuz desteği ve ülke genelinde verilmekte olan desteği takdirle kabul ediyor, bundan şeref duyuyoruz.

Bunu özellikle TÜRK-İŞ gibi logosunda ve isminde çok büyük bir kıymet taşıyan bir sendikanın mensuplarından duymuş olmak, hissetmek ve yaşamak ayrıca gurur vericidir.

TÜRK-İŞ’in durduğu yeri biliyoruz, doğrunun yanında olduğunu biliyoruz. İnşallah sonsuza dek bu milletin hizmetinde olur. Bize de bu milletin hizmetkârı olan Emniyet Teşkilatının mensupları olarak canımızla, başımızla, ruhumuzla bu ülkenin birliği ve dirliğiyle ilgili mücadeleyi sürdürmemizi Allah nasip etsin.

 



“ZAFERLERİ ŞEREFLE, ONURLA KAZANACAĞIZ”

Zonguldak’tan iki şehidimiz var. İstanbul’da son 3.5 yıldır, bu milletin değerleri, bu milletin savaşı, bu milletin mücadelesi noktasında beraber çalıştığımız, mücadele ettiğimiz kardeşlerimizden Şube Müdürü Vefa kardeşimiz, Ereğli şehidimizdir. Hasan kardeşimiz Kozlu şehidimiz. Hasan da bu toprakların yetiştirdiği bir kardeşimiz. Bu toprakların evladı. Buradaki üniversiteden mezun. Daha sonra polis olmuş, milli birlik ve beka savaşlarında İstanbul’da ciddi bir mücadele içinde bulunmuş 5 bin şerefli Türk evladından birisidir.

1918’lerdeki gibi, Kurtuluş Savaşı dönemindeki gibi kim olduğuna, soyuna-sopuna, duruşuna, önceki tutum ve davranışlarına, siyasi mülahazalarına bakmaksızın günün şartlarında milli beka, milli duruş, ülkenin varlığı ve birliği noktasında buluşmuş insanlara bir fırsat olur. Şuanda o durumdayız, 1918’lerdeyiz.

İnşallah o zaman kazandığımız zaferler gibi bugün de aynı zaferleri şerefle, onurla kazanacağız.

Biz, büyüklerimizden bize miras bırakılan Misak-ı Milliyi korumak için, büyüklerimizden bize miras bırakılan bayrağımızı korumak için, büyüklerimizin bize emanet ettiği bu ülkeyi, bu toprakları gelecek nesillere salimen intikal ettirebilmek için canımızla, başımızla buradayız.

Bugünün Türkiye’sinde şerefli duruşuyla İstanbul halkına kesintisiz 12 yıl hizmet edebilmiş olmanın onuru ve şerefiyle buradayım.

Yüce Türk milletine, yaralı, üzgün ama onurlu ve şerefli milletimize hizmet edebilme noktasında Allah bize polis olmayı nasip ettiği için, buna fırsat kıldığı için onur duyuyorum”.

Zonguldak’ın madenci kenti olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Turanlı, “Bizim önceliğimiz madencilerdir. Ülkemizin üretmeye ihtiyacı var, enerjiye ihtiyacı var. Bunun için maden var. Bu şehrin ana ekmek kaynağı var. Bu nedenle madenciler değerlidir. İnşallah sizin adınıza da hayırlı sonuçlar doğar.

Şeref verdiniz, şehitlerimize, polise, emniyet teşkilatına ve devletimize olan yakınlığınızı hissettirdiniz. Teşekkür ediyoruz.”

 

TÜRK-İŞ’İN BİLDİRİSİ:

“10 Aralık Cumartesi günü bir futbol müsabakası sonrası meydana gelen terör eylemler sonucu polis-sivil şehitler vermemiz ve onlarca insanımızın yaralanması emekçiler olarak bizleri de derinden üzmüştür.

Acımız, üzüntümüz kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüktür.

Uzun bir süreden beri, devletimizi ve milletimizi bölgesel ve küresel bir aktör olma hedefinden saptırmak, istikrarsızlaştırmak ve “Uydu Devlet” haline getirmek için çok cepheli bir savaşa maruz kaldığımız gün gibi aşikardır.

Çok cepheli savaşa karşı, top yekün mücadele vermek bir yükümlülük ve zorunluluktur.

Emekçiler olarak, her zaman olduğu gibi bugün de devletimizi koruma ve yılmadan-bezmeden büyük fedakarlıkla görev yapan polisimizi ve güvenlik güçlerimizi destekleme kararlılığımızı bir kez daha açıkça kamuoyu önünde ifade ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti olarak hedeflerimize doğru kararlı adımlarla yürürken boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve vazgeçmeyeceğiz.

Güçlü Millet-Güçlü Devlet olmakta kararlıyız.

Küresel güçlerin ve içerideki taşeronlarının ülkemizi istikrarsızlaştırmak için terör örgütlerini bir araç olarak kullandıklarının farkındayız. Oyuna gelmeyeceğiz.

İdeolojisi, amacı ne olursa olsun, terörün her türlüsünü şiddetle lanetliyoruz.

Vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet,

Ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı,

Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

 

ZİYARETE KATILANLAR

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS Karadon Şubesi Başkanı Kemalettin Karataş, GMİS Kozlu Şubesi Başkanı Hüseyin Kolçak, GMİS Üzülmez Şubesi Başkanı Tayfun Demir, GMİS Merkez Servisleri Şubesi Başkanı Birol Kundakçıoğlu, GMİS Armutçuk Şubesi Başkanı Ali Eşitmez ile şubeler yöneticileri, Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Tez-Koop-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Sedat Ölmez, Tes-İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu, Sağlık-İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Cevdet Şahinhan,  Zonguldak’ın bağlı olduğu Yol-İş Sendikası Kastamonu 2 Nolu Şube Sekreteri Ahmet Savaş Dırbalı, Denizciler Sendikası Zonguldak İşyeri Temsilcisi Bekir Emanet katıldı.