Demokratik Sol Parti  (DSP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, eski belediye döneminde yapılan su zamlarının son yapılan meclis toplantısında yüzde 30 oranındaki indirilmesinin  iptal edilme talebini eleştirdi.

Timur’un e-posta aracılığı ile gönderdiği açıklamasında, konu ilgili süreç şöyle hatırlatıldı:

“Önceki ay Kdz. Ereğli Belediye Meclisi tarafından alınan bir karar ile içme suyunda yüzde 30 oranında indirim yapılmıştı.  Ereğli halkı bu durumu memnuniyetle karşıladı  fakat bu indirim faturalara dahi yansımadan indirim kararından vazgeçilmesi Ereğli halkında şaşkınlık ve üzüntü yarattı.  Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal indirim kararının iptal edilmesi talebi ile meclise iade etti.

5 Kasım Çarşamba günü yapılacak Belediye Meclisi toplantısında karar yeniden gündeme gelecek ve iptali oylamaya sunulacak.”

 

‘ANLAM VEREMİYORUZ’

Kdz. Ereğli’de su faturasını ödemekte zorlanan insanların bulunduğunu da belirten Mustafa Timur, Ak Parti’nin Ereğli’de “Dün dündür, bugün bugündür” politikası yaptığını savundu.

Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal’ın böyle bir talepte bulunmasına inanmak istemediğini vurgulayan DSP ilçe Başkanı Timur, daha önce suda indirim yapılması yönünde oy kullanan Ak Parti ve CHP’li Meclis Üyelerine de seslenerek, “Verdiğiniz oya sahip çıkın. Bir önceki meclis toplantısında kullandığınız oyun aynısını kamuoyu ve Ereğli halkı sizden bekliyor. Sayın Uysal’ı yanlış yönlendirmiş olabilirler. Ereğli halkının menfaati için bu oyuna gelmeyin. Oyunuza sahip çıkın.” dedi.