- Emekliye ayrılan eski Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Özbakır: "Sayın Cumhurbaşkanımızı zamanında bölge başsavcısıyken cezaevinde misafir etmiştim. Dört ay can güvenliğini sağlamıştım. O zamanlar cezaevinde yatmak bir şey değildi, cezaevinden sağ çıkmak önemliydi"

Eski Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, "Sayın Cumhurbaşkanımızı zamanında bölge başsavcısıyken cezaevinde misafir etmiştim. Dört ay can güvenliğini sağlamıştım. O zamanlar cezaevinde yatmak bir şey değildi, cezaevinden sağ çıkmak önemliydi" dedi.

Özbakır, kentteki otelde düzenlediği basın toplantısında, emekliye ayrıldığını ve AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 9 yıldır Zonguldak'ta görev yaptığını, kentin sorunlarını yakından bildiğini anlatan Özbakır, şöyle konuştu:

"Çizgim değişmedi. Bu görev süremde sadece adliyeyle ilgilenmedim. Zaman zaman ilimizin sorunlarıyla ilgili çeşitli toplantılarda yetkililerimize şahsi fikrimi de ilettim. Zonguldak'ın birçok eksiği var. Zonguldak, diğer vilayetlerimize göre biraz geri kalmış. Adalet hizmetini tamamladım. Oradan ayrıldım, oradaki sayfayı kapattık ama yapımı biliyorsunuz, belki de izlemişsinizdir. Dur durak bilmeyen bir insanım. Oturmayı sevmem. Bu nedenle bir karar aldım. AK Parti'den aday adayı olmaya karar verdim. Kentin sorunları çok. Bu sorunları yakından bildiğim için 'buradan aday olursam Zonguldak’a faydalı olabiliriz' düşüncesindeyim. Zonguldak’tan adaylığım kabul edilirse ilk yapacağım iş, Ankara yolundan bütün şehri fotoğraflayacağım çünkü Ankara’dan büyüklerimiz havadan geliyor.

Şehri fotoğraflar halinde kendilerine vereceğim."

Adaylık konusunda bazı sinyaller aldığını ifade eden Özbakır, "9 yıllık görevim süresince Zonguldaklı oldum. Zonguldak'ın dağ gibi sorunları var. Gözümün arkada kalmaması lazım" dedi.

Özbakır, adaylık süreciyle ilgili soru üzerine "Sayın Cumhurbaşkanı'yla bizzat görüşmem olmadı ama partiden bazı sinyaller aldım" şeklinde konuştu.

"Sayın Cumhurbaşkanı, cezaevinde yattığı dönemde siz de cezaevinin savcısıydınız. Acaba AK Parti'den aday olmanızda bunun etkisi var mı?" sorusu üzerine Özbakır, "Aradan 17 yıl geçti. Az zaman değil. Öyle bir şey yapsam 13 yıl önce bu işe girerdim. Değişen bir şey olmazdı. Sayın Cumhurbaşkanımızı zamanında bölge başsavcısıyken cezaevinde misafir etmiştim. Dört ay can güvenliğini sağlamıştım. O zamanlar cezaevinde yatmak bir şey değildi, cezaevinden sağ çıkmak önemliydi" ifadesini kullandı.

 

(AA)