Kdz. Ereğli Kent Konseyi Yürütme Kurulu  Başkanı Yusuf Karaoğlu, mahkeme kararı ile iptal edilen seçimleri 30 gün içinde yenilediklerini belirten açıklamasında    “Yürütme kurulu listelerimizi de yaparken ilgili yönetmeliğe bağlı kalmak kaydı ile  her kesimi kucaklamaya çalıştık” dedi.

 

Karaoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Kısa sürede siyasi partilerimize, sendikalarımıza, vakıflarımıza ve kamu yararına kurulu derneklerimize yazılı olarak temsilci yollaması hususunda yazılı taleplerde bulunduk, bu yazılı talebimize yüzün üzerinde kurum cevap verdi delege listemizi buna göre hazırladık, genel kurulumuza seksen dokuz delege katıldı bunu yanı sıra siyasi parti ve dernek temsilcileri ve vatandaşlarımız misafir olarak katıldılar. Katılım ve ilgiden memnun kaldık.

Yürütme kurulu listelerimizi de yaparken ilgili yönetmeliğe bağlı kalmak kaydı ile  her kesimi kucaklamaya çalıştık, hiçbir arkadaşımızın, siyasi görüşünü, inancını sorgulamadık. Kent konseylerinin amacına uygun olarak kentimiz insanlarına yer vermeye gayret gösterdik. Ayrıca çalışma guruplarımızda hizmet veren arkadaşlarımızın da siyasi fikirleri ile hiç ilgilenmedik. Her bir arkadaşımız konseyimiz kapısından girerken rozetlerini dışarıda bırakmışlardır. Olması gerekende bu değil mi. Aksi durumda konsey olmanın ne anlamı var..

Konseyimiz yürütme kurulunda olmak bir fedakârlık isteyen, maddi getirisi olmayan bir uğraş, bu hizmet yarışına birilerinin talip olmasını gayet doğal ve sevindirici buluyorum.

Geçmişten bu yana çeşitli hizmetleri ile anılan Kent Konseyimiz, genel kuruluda, kardeşlik içinde  yapıldı.  Ben centilmen ve yapıcı davranışlarından dolayı İkinci listede hizmet yarışına katılan kadim dostum Başkan Serdar ÖZBEK arkadaşımı ve ekibini bir kez daha kutluyorum. Sonuçta kazanan şehrimiz olmuştur.

Genel kurulumuza katılım sağlayan tüm kamu kuruluşlarımızı, sivil toplum örgütlerimize ayrıca teşekkür eder kendilerini konseyimiz çalışma guruplarında yer alarak çalışmalara katılmaları dileğimdir. Yürütme kurulumuz eskiden olduğu gibi her hafta toplantısını yapmaya devam edecektir.

Yeni seçilen kadın meclisimizde her hafta yönetim kurulu toplantısını yapacaktır. Özellikle mahalle meclislerine tüm duyarlı insanlarımızın yer almasını arzulamaktayız.    

Yürütme kurulu ve çalışma gurupları ve meclislerimizde yer alan arkadaşlarımıza başarılar dilerim, ayrıca konseyimiz şehrimiz için faydalı projesi olan her kurum veya kişileri dinlemeye görüşlerini almaya hazırdır, her zaman  olduğu gibi başta Kaymakamlık, Belediyemiz ve diğer kurumlarla uyum ve istişare içersinde olmaya devam edecektir. ileriki günlerde yapacağımız görevlendirme, faaliyet ve projeler kakında komu oyu bilgilendirilecektir..”