zce Üniversitesi (DÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Akçakoca ilçesinde özçekim yapmak isterken 10 metrelik yükseklikten düşerek, ağır yaralanan iki gencin sağlık durumuna ilişkin, "Hastalarımızın her ikisini de solunum sıkıntısı ve bilinç kaybı nedeniyle solunum cihazına bağladık. Her iki arkadaşımız da yoğun bakım ünitemizde yaşam mücadelesi veriyor." dedi.




Balbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gencin yüksekten düşme nedeniyle üniversitenin acil servisine getirildiğini ve ilk müdahalelerinin ardından kafatası hasarı ve muhtelif yerlerinde yaygın kırıklar olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Gençlerin yüksekten düşme neticesinde çarpmadan dolayı kafataslarının hasar gördüğünü, aynı şekilde akciğerde içi kanama nedeniyle solunum sıkıntısı da gözlemlendiğini vurgulayan Balbay, şöyle konuştu:

"Hastalarımızın her ikisini de solunum sıkıntısı ve bilinç kaybı nedeniyle solunum cihazına bağladık. Her iki arkadaşımız da yoğun bakım ünitemizde yaşam mücadelesi veriyor. Hastanemize geldikleri dün akşamdan bu yana daha iyi durumdayız ama henüz durumları ile ilgili iddialı yorum yapabilmek için çok erken. Solunum cihazına bağlılık, uyutulma ve destek tedavilerimiz devam ediyor."

Kerem İnce (15) ve Kürşat Hakkı Horoz (16), özçekim yapmak amacıyla dün gece Osmaniye Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Yanmaz Kapalı Pazar Yeri'nin çatısına tırmanarak çıkmış, sert kaplama levhalı çatıda bir süre dolaşan gençler, bastıkları yerin kırılması sonucu yaklaşık 10 metre yükseklikten beton zemine düşmüştü.

 


(AA)