AKP'nin eski İl Genel Meclis Üyelerinden Mehmet Özçiçek ölü toprağından bahsetti.

MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ: Seçildiğin günden bu yana yönetim kurulundan kaç arkadaşın istifa etti? Partiden istifa ettiği halde, kimlerin istifaları hangi gerekçelerle geri çektirildi ve işleme konulmadı? Bu istifa eden kurul üyeleri içinde başka bir siyasi partide çalışma yapan var mı? Kamuoyunda bu tür söylemler sıkça konuşulurken gerek partimizin genel merkezi, gerekse partimizin üst kademe yöneticileri tarafından bu olaylar konusunda siz hiç uyarı almadınız mı?

AKP'nin eski İl Genel Meclis Üyelerinden Mehmet Özçiçek yazılı bir açıklama yaparak AKP Kdz. Ereğli ilçe Ba şkanı Erol Şahin'e yüklendi. Özçiçek,  "Kdz. Ereğli İlçe kongresinden bu yana teşkilatımızın üzerine ölü toprağı serilmiş gibi. Ereğli AK Parti İlçe Başkanlığının ilçemizde varlığı ile yokluğu tartışılır hale gelmiştir. Gündemi takip etmeyen, yapılan hizmetleri halkımıza gerek basın yayın organlarıyla gerekse belde, köy ve mahalle ziyaretlerinde anlatmayan bir anlayışla AK Parti politikalarını idrak edememiş bir ilçe yönetimi görüntüsü biz partilileri ve de halkımızı üzmektedir" dedi. Özçiçek açıklamasında eleştirilerini şöyle sıraladı:

NE YAPTIĞININ FARKINDA DEĞİLSİN
İlçe kongresiyle göreve gelirken sayın ilçe başkanının çok heyecanlı ve şevk içerisindeki görüntüsü ve iyi bir ekip kurduğu düşüncesi zaman içerisinde bizlerde hayal kırıklığına sebep olmuştur. Ben partisini seven bir partili olarak sayın ilçe başkanına seçildiği günden bu yana kendi muhasebesini bir yapmasını öneriyorum. Çünkü kongre aşamasında hiç ağzından düşü rmediğin "Mustafa Uysal olmazsa ben aday bile olmam" söylemi sadece lafta kalmıştır. Bu gün ne oldu da Mustafa Uysal yanında yok? Sayın Başkan Mustafa Uysal yanlışlar yapmışsa, ilçe yönetimi olarak neden disiplin kuruluna sevk etmedin? Yoksa Sayın Mustafa Uysal bir kalemde silmen mi gerekiyordu? Oysa siz iyi bir ikili olmuştunuz. İlçe kongresi öncesi özellikle köy ve belde delegasyonu başta olmak üzere tüm delegasyonu bizzat Sayın Mustafa Uysal'a yaptırdın. Bir insan bu kadar güvendiği bir arkadaşını yarı yolda bırakır mı? Sayın Mustafa Uysal  Ereğli'de bir bölgeyi temsil eder. Ereğli'nin belde, köy ve mahallelerinde de sevilen bir şahsiyetken, partiden ihracı sırasında ilçe başkanı olarak o dönemde ne yaptın? Dahası köylere, mahallere ve beldelere gittiğinde Sayın Uysal ile ilgili sorulara ne cevap veriyorsun? "Böy le bir sorun yok" diyorsan ya bölge gezileri yapmıyorsun ya da ne yaptığının farkında değilsin. Milletvekili adayı olacağını söylüyorsun. Bölgelere gittiğinde sana bu olaylar sorulmayacak mı sanıyorsun?

KAÇ KİŞİ İSTİFA ETTİ
Sayın başkan! Seçildiğin günden bu yana yönetim kurulundan kaç arkadaşın istifa etti? Partiden istifa ettiği halde, kimlerin istifaları hangi gerekçelerle geri çektirildi ve işleme konulmadı? Bu istifa eden kurul üyeleri içinde başka bir siyasi partide çalışma yapan var mı? Kamuoyunda bu tür söylemler sıkça konuşulurken gerek partimizin genel merkezi, gerekse partimizin üst kademe yöneticileri tarafından bu olaylar konusunda siz hiç uyarı almadınız mı?
Sayın Başkan! Siyasette ilkeli olmak, olaylar karşısında tavır koyabilmek önemlidir. İl kongresi sürecinde bir tavır sergiledin. İlkeli bir davranış da bulunmuştun ancak o sergilediğin duruşun arkasında halen durduğunu düşünüyor musun? Bu gibi süreçlerde sergilenen tavırların sonuçlarına göre politikalar gelişir. Herhalde sizin geliştirdiğiniz politika "Dün dündür bu gün bugündür" anlayışı olmalı. Kaldı ki Milletvekiline rağmen, mevcut il yönetimine rağmen o gün ekibinle beraber ortaya koyduğun tavır sonrası gelişmelere bakacak olursak o ekipten kimileri partimizden ihraç edildi, kimisi de parti değiştirdi. İlçe kongresinden sonra kadın kolları başkanını görevden alarak yerine başka bir arkadaşımıza görev verdin. Ancak sizin tarafınızdan göreve getirilen kadın kolları başkanı da istifa ederek ekibinizden ayrıldı. Bu istifaların perde arkasında ne vardır? Sayın Başkan! Siyasi hedeflerin olabilir. Bu düşünce-lerine saygı göstermemek mümkün değil. Ancak o gün sergilediğin duruş sonrası, bu gün yapman gereken halen işgal ettiğin makamı bırakmandır. İlçe başkanlığından kaçış yolu olarak Milletvekili adayı olacağın konuşuluyor.

MAKAMI BIRAK!
Bu kadar olumsuzluklar olan ve başarısız bir yönetim sergileyen, "sağ kolum" dediği adamı siyasi geleceği için bir kalemde yok sayabilen bir anlayışla, yönetim kurulunda "Böl, parçala, yönet" anlayışıyla "hizmet etmemeyi" politika haline getiren bir düşünceyle yöneticilik olmaz. Bu gün senin başkanlığın altında görev yapan yönetim kurulu üyelerinden gelecekte seninle tekrar beraber politika yapacak olan var mı? Seninle Parti de görev almak isteyen var mı? Sevgili başkan! Gel politik yaşamın da iyi bir siyasi adıma imza at. Partimizin önünü açmak adına, partimizi daha iyi noktalara taşımak adına işgal ettiğin makamı bırak. Hem kendine hem de partimize iyilik yaparak iyi bir AK Partili olduğunu göster. Gel AK Parti'ye yakışanı yap.