Kdz.Ereğli’de bağımsız ülkücüler tarafından oluşturulan ve bin 600 üyeye ulaşan grup Kdz.Ereğli’den işadamı Mevlüt Özdemir’in aday gösterilmesi için çalışma başlattı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’da Kdz.Ereğli Bağımsız Ülkücüler tarafından kurulan ve yaklaşık bin 600 üyesi bulunan grup Zonguldak’tan MHP’nin milletvekili adayı olarak Kdz.Ereğli’li Mevlüt Özdemir’in gösterilmesini istedi. Grup yöneticileri tüm üyelerine hitaben gönderdiği yazı da, “Kdz.Ereğli MHP Milletvekili aday adayı ülkücü tabandan gelme ağabeyimiz Mevlüt Özdemir’i sonuna kadar yürüdüğü yolda Kdz.Ereğli’de yaşayan ülkücüler olarak tam destek veriyoruz. Vatan hainleri önünde tek durabilecek irade ülkücü iradedir. Var olsun Yüce Türk Milleti” denildi.

TABANDAN BASKI VAR
Mevlüt Özdemir geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında aday adaylığı ile ilgili net bir gelişme olmadığını vurgulamış, tabandan da ciddi anlamda baskı gördüğünü belirtmişti. Özdemir açıklamasında özetle, “İlk önce MHP adayı MHP’li olmalıdır, biz Zonguldak’ta özellikle bölgemizde 13 yıldır  1999 seçimlerinde beri ciddi sıkıntılar yaşıyoruz Türkiye ortalamasının altında bir oy alıyoruz.1999 seçimlerinde Türkiye ortalamasına yakın bir oy almıştık ondan sonrada %2 ve %7’ler  arasında gelip giden bir oy potansiyelimiz var. Bununda sebebine baktığımız zaman aday kriterlerinin yanlış uygulanmasıdır. Yani MHP’li adaylar haricinde dışarıdan adaylar koyulmasıdır ki bende o dönemlerde teşkilatlarda görevliydim. Milliyetçi Hareket Partisi’nde yeniden bir toparlanma süreci başladı hem genel merkez bazında olsun hem yerel olsun bundan sonra bizim adaylık kriterlerimiz mutlaka MHP den gelen tabandan gelen biri olmalıdır bununla beraber bölgemizde yeni bir ivme kazanacağız.

“HATALI
HAREKET ETTİK”
Bununda en basit göstergesi olarak bakarsanız bulunduğumuz coğrafi konum  itibari ile Karabük, Bartın, Çankırı ve Kastamonu biz bu iller ile çevriliğiz. Bu İllere dönün bakın bunların her birinde bizim Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz var ve MHP burada birçok ilde birinci parti konumunda hatta Düzce’de var, Düzce’de de ikinci parti konumundayız bu çerçeve içerisinden bakıldığı zaman demek ki MHP olarak Zonguldak’ta hatalı hareket ettik bunu da Milletvekili gönderemeyerek veya Belediye Başkanlığı kazanamayarak ağır ödedik. Artık bu bedelleri ödemek istemiyoruz.