Zonguldak'ta 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda ve okul önlerinde yaşanan sıkıntılar öğrenci velileri ve öğrenci taşıyan servis şoförlerine sıkıntı oluyor.
Zonguldak Merkeze bağlı Fener İlkokulunda eğitim gören öğrenciler okul giriş ve çıkışlarında okul önlerine park eden özel araçlar nedeniyle kendilerini taşıyan servis araçlarını bulmakla büyük bir güçlük çekerken tehlikeyi de beraberinde yaşıyorlar.
Yaklaşık olarak 17 yıldan bu tarafa servis şöförlüğü yapan Ayhan Karpuz, konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, Uzun yıllardan bu tarafa kendi öğrenci servis aracımla birlikte okullara öğrenci taşımaktayım. Bu seneki sorunu hiç bir zaman yaşamadım. Öğrencilerimiz okul önlerinde keyfi olarak park eden araçlar nedeniyle park edecek yer bulamadığımız için öğrencilerimizi okul çıkışlarında bulmakla büyük bir güçlük yaşıyoruz. Çoğu servisçi arkadaşlarımız bu nedenle araçlarını uygunsuz yerlere park etmek zorunda kalıyor. Gerek Belediyenin gerekse Emniyet Müdürlüğünün okul giriş ve çıkışlarında burada tedbir almasını istiyoruz dedi.
Öğrenci velilerinde Sabahattin Deniz ise yapmış olduğu açıklamada, Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte fener semtinde binlerce öğrenci eğitim görüyor. Fener okul caddesinin okul giriş ve çıkışlarında öğrenci servis araçlarının dışında mutlaka trafiğe kapatılmasını istiyoruz. Çünkü burada bazı özel araçlar çok hızlı ve süratli araç kullanıyorlar bu nedenle çocuklarımız büyük bir tehlike altında ve en kısa süre içersinde en azından belirli aralıklar buraya rampalar yapılmasını istiyoruz dedi.