Gülüç Beldesi'nde bulunan Ereğli Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi okulunda Ereğli Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından işadamı Tuncay Durmaz'ın sponsorluğunda tefrişatı yaptırılan spor salonunun açılışı için tören düzenlendi. Şube Başkanı Hakime Tuncer, özel gereksinimli ve özel eğitime tabi çocukların her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Her çocuğun bir diğerinden farklı olduğunu ve kendine özgü bir yapı barındırdığını anlatan Tuncer konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 



"GEREKSİNİM DUYULMAKTA"

"Bazı çocuklar bilişsel davranışlarda, duygusal motor özelliklerde, iletişim becerilerinde ve motor işlevlerde yetersizlik göstermektedir. Bu çocukların olumsuz yönde etkilenmemesi için özel eğitim hizmetlerine gereksinim duyulmaktadır. Özel eğitim ortalama öğrenci özelliklerinden önemli derecede farklılaşan bireylere sağlanan, bireysel olarak planlanmış ve bireyin bağımsız yaşama olasılığını en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen eğitim hizmetlerinin bir bütünü olarak ifade edilmektedir.

 




"PES EDİLMEMESİ GEREKEN BİR SÜREÇTİR"

"Özel eğitim süreklilik isteyen hiçbir zaman pes edilmemesi gereken bir süreçtir. Özel gereksinimli çocuk farklılıklarına ve sınırlılıklarına rağmen her çocuk gibi oyun oynamalı, sosyalleşmeli, yaşayarak öğrenmeli, eğitimde katılımcı, öğrenen, eğlenen ve öğrendiklerini gösteren bir birey olma yolunda desteklenmelidir. Özel eğitimleri sonucunda sanat, müzik, resim ve spor alanlarında da başarılı bireyler olarak karşımıza çıkmaktalar"

 



TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Desteklerinden dolayı Şube Başkanı Tuncer'den plaket alan işadamı Tuncay Durmaz da imkanlar doğrultusunda eğitime destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Okul Müdür Vekili Nazım Yüksel, öğretmenlerin yanı sıra şube yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte sınıflardaki öğrenciler de ziyaret edilerek bir süre sohbet edildi.

 


 










 (Haber: Mustafa Kemal Bektaş)