Kdz.Ereğli İlçe Müftülüğü ilkokul ve ortaokula devam eden 4 ile 5. Sınıf öğrencileri için özel Kur’an öğretimi dersi verildiğini açıkladı.
İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Kur’an-ı Kerim’i okuma, itikat, ibadet, ahlak ve siyer alanlarında temel dini bilgileri öğrenmenin yanında, milli birlik ve beraberliği pekiştiren, sevgi, saygı ve dostluk bağlarını güçlendiren, bir arada yaşama bilincinin oluşmasına katkıda bulunan Kur’an kurslarının devam ettiğini söyledi.
Kur’an kurslarından daha fazla vatandaşımızın yararlanmasına imkân sağlamak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığınca muhatap kitlenin ilgi ve ihtiyaçlarını önceleyen bir anlayışla programlar hazırladığı, böylece kamuda veya özel sektörde çalışan, erkek-kadın, çocuk-yetişkin her yaş ve seviyeden bireyin, istedikleri öğretim programlarına, istedikleri gün ve saatlerde katılımları amaçlandığı belirtildi.
Yeni bir uygulama olarak bu eğitim-öğretim yılından itibaren, mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında her il ve ilçede bir Kur’an kursunun açık tutulması planlandığını belirten İlçe Müftüsü Albayrak, “Her zaman olduğu gibi bu yıl da Ereğli ilçemizde yoğun ilginin olduğu Kur’an kurslarımızda, ilkokul ve ortaokula devam eden 4. ve 5. Sınıf öğrencilerimiz için velilerin muvafakatiyle kızlara Safa, erkeklere Yeşiltepe Kur’an Kurslarında Öğreticilerimiz Yaşare Danışmaz ve İsa Şen tarafından cumartesi günleri özel Kur’an dersleri verilmektedir.  
Öğrenci ve velilerinin de memnun oldukları programın verimli geçtiği ve Kur’an öğretimi yanında öğrenciler ile değişik sosyal etkinlikler yapılmaktadır” dedi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)