AKP’li Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyelerinden Yusuf Kalay, “Kdz.Ereğli'de 28-29-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 20. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde yaşananlar bizleri fazlasıyla üzmüştür” sözleriyle özel güvenlikçilerin gazetecileri saldırısını eleştirdi. 


Yusuf Kalay açıklamasına şöyle devam etti:

“İşleri festival süresince çevreye rahatsızlık veren  ve taşkınlık yapanları engellemek olan  "Özel Güvenlik" görevlilerinin, Tarkan Konseri öncesi  kamu görevi yapan  gazetecileri tartaklaması affedilir bir durum değildir.  Basına ayrılan platforma gazeteciler dışındakilerin çıkartılmasını talep etmek anlaşılabilir bir durum değilken, sanatçının fanları ile gazetecilerin bu anlamdaki  tartışmasını sonlandırmak yada, gazetecilerin işini bu anlamda kolaylaştırmak yerine gazetecilere şiddet uygulayan  "Özel Güvenlik"  görevlilerini esefle  kınıyoruz.  
Bu anlamda Objektif gazetesi İmtiyaz Sahibi Yıldırım Yılmaz, Cihan Haber Ajansı Ereğli Muhabiri Sinan Kabatepe, 67 TV Ereğli Temsilcisi ve Doğan Haber Ajansı Ereğli Muhabiri İlhan Çetin başta olmak üzere fiili ve sözlü saldırıya maruz kalan tüm gazetecilere geçmiş olsun temennisinde bulunuyoruz.

Ayrıca , Basın mensubu arkadaşlarımıza yönelik sözlü ve fiziksel saldırıların, basın özgürlüğü açısından bir utanç konusu olduğunu hatırlatır, Yetkililerin de  bu konuda gerekli tedbirleri almalarını ve bu tür etkinliklerde  böyle olayların tekrarlanmaması konusunda hassasiyetle davranmalarını bekliyoruz.”