Kdz. Ereğli'nin tek Özel Eğitim Sınıfı Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulunda hizmet veriyor. Bu okuldaki sınıfı ziyaret eden llçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar öğretmen sıkıntısından şikayet etti.

Kdz. Ereğli'de zihinsel engelli öğrencilere eğitim verebilen tek sınıf Kışla'daki Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu'nda bulunuyor.
Bu okuldaki özel sınıfı ziyaret eden ilçe  Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki özel sınıfın ise öğretmensizlikten hizmet veremediğini açıkladı.
2007 yılında Yasemin Madenci tarafından kendi kızının ismini vererek kurulan Elifnaz Madenci Özel Eğitim Sınıfında, 10 zihinsel engelli öğrenciye eğitim veriliyor.
Kdz. Ereğli'de bu özel sınıfı ziyaret eden ilçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okul Müdürü Osman Kanca ile Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Şenel Holdur'dan öğrenciler hakkında bilgiler aldı.
ÖĞRETMEN SIKINTISI
Akpınar, Ereğli'de 2 yıl içerisinde 5 özel eğitim sınıfı açmayı hedeflediklerini ancak şuanda sadece Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu'nda mevcut olduğunu belirterek, Atatürk İlköğretim Okulu'nda da yeni bir sınıf açtıklarını ancak, bu bölümle ilgili öğretmen sıkıntısı olduğu vurguladı.
10 Zihinsel engelli öğrencinin bulunduğu Kışla Mahmut Likoğlu Okulu Elifnaz Madenci Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Şenel Holdur, iki yıl içerisinde 5 öğrencinin okuma yazmaya geçtiğini belirterek, normal sınıflara gönderildiğini söyledi.
Holdur, özel eğitim sınıfı hakkında verdiği bilgide şunlara yer verdi:

BİRLİK OLMALIYIZ
"Özel Eğitim Sınıfımız 2007 yılında kuruldu. Şuanda 10 Zihinsel engelli öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize okuma yazma eğitimi, matematik ve topluma uyum dersleri veriyoruz. Sınıfımız kurulduğundan bu yana 5 öğrencimize okuma yazma eğitimi vererek normal sınıflara arkadaşlarının yanına gönderiyoruz. Türkiye çapında donanımlı bir sınıfa sahibiz. Kdz. Ereğli'mizde de bu tür sınıflara ihtiyaç var. Çünkü her 8 kişiden biri özürlüdür ve eğitim alanların sayısı çok azdır. Özürlü çocuklar maalesef toplum tarafından dışlanmakta ve velileri suçlu muamelesi görmektedir. Engelleri aşmak için hep beraber birlik olmalıyız."
Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ziyaretini sonlandırırken tüm öğrencilere başarılar diledi ve sınıf öğretmeni Şenel Holdur'u da verdiği hizmetten ötürü tebrik etti.