Kozlu Belediye Meclisi, Mayıs ayı ikinci oturumunu dün yaptı. Belediye Başkanı Ali Bektaş başkanlığındaki toplantıda, özelleştirmesi düşünen otobüs işletmesi ile ilgili olarak 37 maddelik şartname ve diğer maddeler üzerinde değerlendirme yapıldı.
Toplantıda, bu yıl memurlara ödenecek fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesi ve beldede ikamet eden 65 yaş üzerindeki vatandaşların belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanmaları oy birliğiyle kabul edildi.
Beldede yolcu taşımacılığı yapılan 8 hatta özel halk otobüsü uygulamasına geçilmesi için kiralama işi kararı ise oy çokluğuyla alındı.
Bektaş, bu uygulamanın kamuoyunda hat satılması olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, "Bu yanlış anlaşılmasın, hatların kiralanmasıyla belediyemize aylık 150 bin TL sabit gelir sağlanacak. Tekrar söylüyorum, bu gibi kesinlikle hattın satılması veya özelleştirmesi değil kiralama işidir" diye konuştu.
Toplantıda, "Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsü" olarak işletmeci tarafından 5+5 yıllığına kiralayarak hizmet verilebilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığı kaydedildi. 8 hatta faaliyet gösterecek işletmeci firmanın yol ve güzergah hattı ise şöyle: 1-Zonguldak-Tıp Fakültesi hattı, 2-Zonguldak-Fatih Sitesi Hattı, 3-Zonguldak-Değirmenağzı-DMO-Fatih Sitesi Hattı, 4-Zonguldak-İncirdibi-Sondurak Hattı, 5-Zonguldak-Tuğlaharmanı-Askeritepe Hattı, 6-Zonguldak-Kozlu Hattı, 7-Kozlu-Tıp Fakültesi Hattı, 8-Kozlu-Ilıksu Hattı.
Toplantıda, gündemin son maddesi olan Batı Karadeniz Kalkınma Birliğine üye olunması oy çokluğuyla reddedildi.